ZVEZDA U PRVOM ŠEŠIRU: Mnogo toga treba da se poklopi ali šanse postoje!

Autor:

Sport

19.08.2021

07:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Beogradska Crvena zvezda zakoračila je u grupnu fazu Lige Evrope nakon što je sa 4:0 u prvoj utakmici plej-ofa savladala rumunskog predstavnika - Kluž.

Republika

Foto: Starsport

Težak put je pred crveno-belima

Kako sada stoje stvari, klub iz Ljutice Bogdana ima teoretske šanse da završi u prvom šeširu na žrebu za grupnu fazu ovog UEFA takmičenja. 

Već sada se zna da će u prvom šeširu izvesno biti direktni učesnici grupne faze poput Olimpika iz Liona, Napolija, Bajera iz Leverkuzena i italijanskog Lacija.

Direktan plasman u grupu je unapred upisan za još neke timove, a od njih veći koeficijent od Zvezde imaju i Braga i Ajntraht, koji doduše još nisu smešteni u prvi šešir, ali će svakako biti ispred beogradskih crveno-belih.

To znači da je već šest mesta u prvom šeširu zauzeto, dok će ono sedmo definitivno pripasti poraženom iz dvomeča Monaka i Šahtjora u plej-ofu za Ligu šampiona, jer i jedni i drugi bolje stoje na UEFA listi.

Međutim, da bi Zvezda i došla do tog poslednjeg mesta zagrebački Dinamo bi morao da nadoknadi minus od 0:3 iz prvog meča sa moldavskim Šerifom i umesto u Ligu Evrope ode u Ligu šampiona.

Foto: Starsport

Crveno-beli su već jednom nogom u Ligi Evrope

Takođe i Seltik bi morao da ispadne posle 2:0 u prvom meču plej-ofa Lige Evorpe sa AZ Alkmarom.

I na kraju da praška Slavija posle Ferencvaroša navijačima priredi još jedno razočaranje i ispadne od varšavske Legije, a da Zvezdin bratski Olimpijakos posle Ludogoreca ispadne od Slovana iz Bratislave.

Ni tu nije kraj, Jang Bojs bi u Ligi šampiona morao da u revanšu sa Ferencvarošem sačuva prednost od 3:2 iz prvog meča, da Salcburg posle teškom mukom izvojevanih 2:1 kod kuće  eliminiše Brondbi kako slučajno ne bi Austrijanci uleteli u Ligu Evrope, pa i sa Benfika sa istim rezultatom iz Lisabona ne dozvoli PSV-u da se vati u Ajndhovenu.

Žreb za grupnu fazu Lige Evrope održaće se u ponedeljak, 27. avgusta od 13 sati po srednjoevropskom vremenu u Istanbulu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading