ZVEZDA PRED MINSKIM POLJEM: Ovo su potencijalni rivali u Ligi Evrope (FOTO)

Autor:

Sport

13.08.2021

09:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ekipa Crvene zvezde ni ove sezone igrati u grupnoj fazi Lige šampiona. Crveno-beli će imati priliku da po drugi put za redom upišu nastup u Ligi Evrope.

Republika

Foto: Starsport

FK Crvena zvezda

Prepreka na tom putu joj je rumunski šampion Kluž, koji u utorak gostuje na beogradskoj "Marakani", dok će sedam dana kasnije i definitivno biti poznato u kojem od dva UEFA takmičenja će igrati šampion Srbije.

Treba napomenuti i to da je Liga Evrope ove sezone znatno jača nego prošle godine. Proredio se kvalitet i timovi iz slabijih liga sada igraju Konferencijsku ligu, a dobra vest za Zvezdu je da bi 99% bila u drugom šeširu, ukoliko uspeju da se domognu grupne faze ovog takmičenja.

Što u teoriji znači da bi crveno-beli izbegli timove kao što su Lion, Napoli, Bajer Leverkuzen i Lacio, koji su se već plasirali u grupnu fazu, a najverovatnije i Slaviju Prag, Olimpijakos, Monako i Bragu pred kojima je takođe plej-of kvalifikacija u kojima su favoriti.

Ukoliko ne dođe do neprijatnih iznenađenja, Zvezda bi sa koeficijentom od 32.500 na žrebu grupne faze izbegla timove iz drugog šešira.

To bi bili recimo Seltik, Ajntraht, Lester, Rendžers, Lokomotiva Moskva, PSV, Genk...

Novost u odnosu na neke prethodne sezone je što su rivali u trećem i četvrtom šeširu vrlo opasni, pa tako iz trećeg vreba Marsej sa kojim je Zvezda igrala u finalu Kupa šampiona 1991. godine u Bariju.

Tu su i Vest Hem, Real Sosijedad, Spartak Moskva, pa onda iz četvrtog i Galatasaraj, Brendbi, Ferencvaroš ili Šerif.

Žreb će biti obavljen 2. avgusta. 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading