OTKRIVAMO PET GLAVNIH RAZLOGA ZA ZVEZDIN DEBAKL U LŠ: Škrta uprava, loša pojačanja i spor tim!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nema fanatika čijim venama teče crveno-bela krv koji se nije radovao balkanskom derbiju između Zvezde i Dinama u plej-ofu za ulazak u Ligu šampiona, ali sramnom igrom i nedopustivim porazom preksinoć u Tiraspolju od Šerifa (1:0), Beograđani su lupili šamarčinu armiji navijača.

Republika

Foto: FK Crvena zvezda

Šerif - Crvena zvezda

Ispadanje od 5,3 puta jeftinijeg tima, po specijalizovanom sajtu Transfermarkt, težak je šamar za ugled i za poroznu kasu četvorostrukog uzastopnog prvaka Srbije, koja je kraća za 11,63 miliona evra. Tim Dejana Stankovića će, umesto garantovanog učešća u Ligi Evrope, morati da se rve s rumunskim Klužom.

Stoga, Srpski telegraf za vas analizira pet glavnih razloga zbog kojih se himna Lige šampiona ove jeseni neće slušati na stadionu "Rajko Mitić". A mogla je, uz solidan žreb, čak bismo rekli i morala je.

1. OČAJNO ODRAĐEN PRELAZNI ROK

Znali su čelnici velikana iz Ljutice Bogdana da je prioritet svih prioriteta kvalitetan golgeter, ali i levi bek. Ne lezi vraže, višemesečna saga sa Aleksandrom Prijovićem je doživela debakl, kao i alternativa u vidu Aleksandra Pešića. Na kraju je, silom prilika, na pozajmicu iz Anžea doveden nespremni Lois Dioni.

Levog beka po običaju nema, te su Aleksandar Kolarov i Kolumbijac Hon Mohika iz Đirone ostali samo puste želje. Bez obeštećenja su dovedeni vezista Nenad Krstičić, premda daleko do svog nivoa, te štoperi Aleksandar Dragović, igrač svetske klase, i s pozajmice vraćeni Srđan Babić.

2. KASNI POČETAK PRIPREMA I SLABA SPREMA

Crveno-beli su pripreme za novu sezonu počeli tek 24. juna, a u Austriji od početka nije bilo Dragovića, Krstičića i kapitena Milana Borjana. Već 9. jula u Alamtiju, gde ih je porazio Kairat (2:1), postalo je jasno da fizički ekipa Dejana Stankovića ne izgleda dobro.

Umesto da s protokom vremena budu u top-formi, Zvezdini fudbaleri su već protiv Šerifa u Beogradu (1:1) delovali daleko sporije od rivala. Koliko je samo nedostajalo snage u drugom poluvremenu u Moldaviji, najbolje svedoče silne kontre i lagana pretrčavanja objektivno slabijih igrača Šerifa, što je savršeno dobro primetio i Zvezdin sportski direktor Mitar Mrkela, rekavši da je deo nosilaca igre totalno izvan forme.

Republika

Foto: Starsport

 

3. ODLAZAK MILUNOVIĆA I ŠIKANIRANJE DEGENEKA

Držao je Nemanja Milunović odbranu Crvene zvezde u prethodne dve i po godine, ali su glavešine iz Ljutice Bogdana dozvolile da stameni Čačanin olako ode bez obeštećenja u skromnu tursku Alanju. Čaršijom kruže priče da su neki nefudbalski razlozi odvojili Đeda od Marakane.

Ali u prvoj postavi ove sezone nema još jednog do skoro nezamenjivog člana štoperskog tandema, budući da je Miloš Degenek žestoko šikaniran od vrhuške kluba s Topčiderskog brda. Reprezentativac Australije skrajnut je i pored velikih zasluga u prošlosti, nezvanično jer je odbio da za 1,7 miliona evra bude prodat u Singapur.

4. FINANSIJSKA NEODLUČNOST

Crvena zvezda je platila 100.000 evra drugoligašu Železničaru iz Pančeva za ofanzivnog vezistu Petra Stanića i to je sve što su Beograđani izdvojili za obeštećenja ovog leta. Time su obesmišljena ranija razmišljanja generalnog direktora prvaka Srbije Zvezdana Terzića da "ukoliko želite da dobijete na lutriji, morate da kupite loz". Tu srećku crveno-beli nisu pazarili, te su se fokusirali na igrače bez obeštećenja, i po pravilu oko 30. godine života. Škrtost nije izašla na dobro. Požar u napadu mogao je biti ugašen da se izdvojilo 750.000 evra za ekspresni dolazak Ohija Omojižuanfoa iz Moldea. Taj novac nije izdvojen, a Norvežanin je u top-formi ove sezone i postigao je 18 golova na 16 utakmica. Delije će ga upoznati tek na kraju polusezone.

Republika

Foto: Starsport

 

5. ODLAZAK MILOJEVIĆA U ŠVEDSKU

Desna ruka i prvi pomoćnik Dejana Stankovića prošle sezone bio je Miloš Milojević, koji je briljantno radio na taktici i skautiranju rivala. Ipak, ovog leta se Knjaževčanin vratio u Švedsku i preuzeo Hamarbi, a njegov odlazak se debelo osetio u mnogim segmentima igre crveno-belih poput prekida.

Znao je u dušu svakog igrača, njegove mane i kvalitete, pa transfer u Skandinaviju i te kako ide na dušu čelnika kluba s Marakane.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
Marko

12.08.2021 05:49

Pa nije cudo zasto je rumun svirao u Beogradu sve namestaljka iz UEFE....

Kostadin

12.08.2021 06:36

Jedina i najvažnija stvar je što 11 ,000.000 evra neće moći da troše kriminalci iz uprave CZ.

Mile Ličanin

13.08.2021 04:41

6. Deda Borjan. Jeste da brani i branio je dobro, ali njegova su oba gola protiv Šerifa. Nedopustivi kiksevi.