DEKI BOLJI I OD MILOJA: "Delije" se protiv Šerifa najviše uzdaju u trenera!

Autor:

Sport

09.08.2021

04:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Crvene zvezde sutra u Tiraspolju protiv Šerifa (19.00, RTS 1, Arena sport 1) u revanšu trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona moraju da pobede da bi došli na korak do elitnog takmičenja.

Republika

Foto: Starsport

Zvezda - Šerif

Čak i da potom ne uspeju u plej-ofu, imali bi garantovan plasman makar u Ligu Evrope i bonus od preko 11 miliona evra, koliko im može doneti eliminacija Moldavaca.

Ako gledamo tradiciju, fudbaleri crveno-belih imaju čemu da se nadaju. Naime, prvak Srbije je u 23 poslednja gostovanja u evropskim kupovima slavio pet puta, od čega su tri trijumfa ostvarena prošle sezone, i to pod vođstvom Dejana Stankovića. Zato se delije s punim pravom uzdaju u mladog stručnjaka.

PREKINUO CRNI NIZ

Bivši as Intera, Lacija i Zvezde prošlog leta debitovao je kao trener na kontinentalnoj sceni, a prvo gostovanje uspešno je prebrodio u Tirani protiv istoimenog kluba (1:0) u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona. Njime je prekinuo post od čak 11 vezanih mečeva, u kojima crveno-beli nisu znali za pobedu na strani u UEFA takmičenjima.

Na putu do elite usledila je nesrećna penal-eliminacija na Kipru od Omonije, da bi Stanković potom uzeo dva vezana skalpa u gostima u Ligi Evrope, i to protiv Ararat Jermenije u plej-ofu na neutralnom terenu u Nikoziji (2:1) i Genta u grupnoj fazi u Belgiji (2:0).

Foto: Starsport

 

Štaviše, Deki je, osim penal-drame s Omonijom, izgubio samo dva od osam evropskih mečeva na strani, od Hofenhajma u Nemačkoj (2:0) i Kairata u Kazahstanu (2:1). Zato se može reći da je mladi trener možda i najjača karika crveno-belih uoči današnjeg puta u Moldaviju.

BOLJI I OD MILOJA

Da je Deki popravio učinak na strani, kaže i statistika. Od 21. februara 2018. i revanša šesnaestine finala Lige Evrope protiv CSKA u Moskvi, gde je bolji bio CSKA (1:0), pa do poslednjeg gostovanja u Almatiju, četvorostruki uzastopni prvak Srbije za uspeh na strani znao je u 21,7 odsto mečeva. U zadnje tri i po godine Beograđani su se uzdignutih ruku vratili prvi put u leto 2018. iz litvanskog Marijumpolja posle pobede nad Suduvom (2:0), da bi zatim kroz dramu u produžecima pokorili i slovačku Trnavu (2:1 protiv Spartaka).

Republika

Foto: Starsport

 

Ti trijumfi u prvoj uspešnoj kampanji za učešće u Ligi šampiona došli su pod vođstvom Vladana Milojevića, kojeg je Stanković nadmašio. Isto tako, valja napomenuti i da su crveno-beli u evropskim kvalifikacijama u zadnjih 30 gostovanja pobedili osam puta.

Dioni neizvestan, Ben u napadu?

Centarfor Luis Dioni (28) propustio je u petak duel četvrtog kola Superlige protiv Napretka (1:0) jer ima problema s primicačem, a detaljni snimci su utvrdili da Francuz ima dosta mlečne kiseline u kolenima. Igrač koji je na pozajmici iz Anžea trebalo bi da otputuje u Tiraspolj, ali je neizvesno da li ima snage da počne utakmicu. Ako ne bude spreman, najverovatnije će najisturenijeg napadača igrati El Fardu Ben.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading