NAPREDAK OŠTEĆEN NA MARAKANI: Ekspert utvrdio da je ZBOG OVOGA morao biti PENAL (VIDEO)

Autor:

Sport

09.08.2021

07:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Od ove sezone na stadionima u Srbiji, odnosno u Superligi funkcioniše VAR tehnoligija koja bi trebala da otkloni sve dileme oko spornih momenata koje fudbal sa sobom nosi. Međutim, u Srbiji to izgleda nije moguće.

Republika

Foto: Starsport

Detalja sa meča Crvena zvezda - Napredak

Naime, Crvena zvezda i Napredak odigrali su meč u okviru četvrtog kola domaćeg prvenstva. Crveno-beli su uz dosta muke slavili na "Marakani" rezultatom 1:0 ali pojavio se i sporni detalj koji govori o tome da su gosti ošteće za penal u pomenutom meču. 

U pitanju je situacija posle duela Miloša Degeneka i jedog fudbalera Napretka u 89. minutu. Štoper Zvezde je zakačio protivničkog igrača po glavi, ali nije bilo najstrože kazne.

- I pomoćni sudija je ovde trebalo da reaguje, nedostajao je timski rad. Vidite šta je bilo, ruka u lice! Nažalost po Zvezdu, ovde je trebalo da se dosudi kazneni udarac i dodeli žuti karton Degeneku. Videli smo da se u Evropi, ali i kod nas potencira to "nelegalno korišćenje ruke" i to je prekršaj za žuti karton. Ovde samo nije bio jak trzaj, ruka se ne koristi kao oružje jer bi onda bio crveni karton, ali u svakom slučaju je bio prekršaj - istakao je Jokić za TV Arena sport.

Podsetimo se, glavni sudija meča u Beogradu je bio Nenad Minaković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading