PLEJADA MLADIH ASOVA ZA PRVI LIGAŠKI PORAZ LIDERA: Mladi plavo-beli tim je "izgarao na maksimumu" što je dovelo do jakog bitnog trijumfa!

Autor:

Sport

31.03.2024

15:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svrljig prvi "uzeo meru" Brzom Brodu u ligi.

PLEJADA MLADIH ASOVA ZA PRVI LIGAŠKI PORAZ LIDERA: Mladi plavo-beli tim je "izgarao na maksimumu" što je dovelo do jakog bitnog trijumfa!

Foto: FK Svrljig

U okviru 20. kola Zone Centar ekipa Svrljiga ugostila je sastav OFK Brzog Broda, domaći tim je u ovaj meč ušao sa deobe sedme pozicije, dok su gosti bili lideri na tabeli.

Republika

Prošlosezonski srpskoligaš je na gostovanje u Svrljigu stigao bez poraza od starta prvenstva, Brzi Brod je u dosadašnjem toku prvenstva zabeležio 16 trijumfa i tri remija, što je bilo dovoljno za prednost od deset bodova u odnosu na prvog pratioca. Verovatno je ekipa "u glavi" već u višem rangu, što se videlo na ovom meču. Domaći se nalaze u potencijalnoj borbi za opstanak, pa se u svaki duel ulazi sa maksimumom.

Utakmici je prisustvovalo oko 300 navijača, navijanje je u pojedinim trenucima utakmice bilo na prvoligaškom nivou. Prvo poluvreme proteklo je u velikoj borbi po celom terenu, domaći su u startnih 11 imali sedam "bonus" igrača, koji su "izgarali" za svaku loptu. Gosti su igrali svoju prepoznatljivu igru, ali nakon prvih 45 minuta promene na semaforu nije bilo.

Republika

Foto: FK Svrljig

Detalj sa meča

Drugo poluvreme počelo je brzim golom plavo-belih, mladi Andrej Prvulović zatresao je mrežu golmana Kitanovića, 1:0 za Svrljig. Nakon ovog pogotka gosti su krenuli ofanzivnije, dok su se domaći uglavnom opredelili da sačuvaju svoju prednost, i da ukoliko se ukaže prilika pokušaju da je dupliraju.

Izmenama na obe strane uneta je svežina u igru, ali se za novu promenu rezultata čekao sam kraj susreta. Igrao se 86. minut kada je Prvulović svojim drugim pogotkom uvećao prednost Svrljiga na 2:0, i to se na kraju ispostavilo kao konačan ishod utakmice.

Svrljig - OFK Brzi Brod 2:0 (0:0)

Svrljig: Marinković, Du. Petrović, Mihajlović, Di. Petrović (od 78' Prokić), Stošić, Stojanović (od 69' Bojić), Ilijić, Žikić, Ne. Mišić, Prvulović, Ni. Mišić

OFK Brzi Brod: Kitanović, Marković (od 55' Filipović), Veličković (od 69' Mitić), Dinić, Kostić, Stošić, Petrović, Stojanović, Cvetanović (od 55' Smiljković), Krstić, Jović 

Ovo je bio prvi ovosezonski ligaški poraz za OFK Brzi Brod, dok su domaći stigli do jako bitnog trijumfa, a ova tri boda dobijaju dodatno na značaju, jer je u sastavu Svrljiga bilo dosta mladih fudbalera.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading