"MIRNA" ZIMA NA STADIONU "ROVČE": Ekipa Rada uz minimalne izmene nastavlja pohod ka plasmanu u sam vrh tabele!

Autor:

Sport

20.02.2024

11:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Falkao je i dalje tu.

"MIRNA" ZIMA NA STADIONU "ROVČE": Ekipa Rada uz minimalne izmene nastavlja pohod ka plasmanu u sam vrh tabele!

Foto: FK Rad 1974 Merošina

Igra se na stadionu "Rovče" u Merošini prethodnih par sezona odličan fudbal, možda to nije dovoljno za kandidaturu za plasman u Zonu Centar, ali svako sa stadiona Rada nosi pozitivne utiske nakon utakmice.

Republika

Izgrađen je odličan sportski kolektiv, "glavna figura" je svakako Danijel Punoševac, popularni Falkao o kojem se priča i van grada Niša. Predvodnik ove generacije na terenu je svakako Uroš Jovanović, provereni golgeter koji je protekle jeseni tresao mrežu rivala u 16 navrata.

Što se tiče nedavno završenog zimskog prelaznog roka, u Merošini su izvršene minimalne izmene. Klub su napustili Aleksandar Ilić i Nikola Antić, dok su dva nova fudbalera zadužila opremu Rada, pa je brojno stanje ostalo nepromenjeno za nastavak prvenstva. Golman Veljko Nikolić bio je prvi novajlija, dok je nakon njega stigao i ofanzivac Nikola Ćurčić. Kostur ekipe je sačuvan, i sa dovedenim pojačanjima očekuje se nastavak dobrih partija i tokom prolećnog dela prvenstva.

Ekipa se nalazi uveliko u pripremnom periodu, i do sada je odigrala tri prijateljska susreta, sva tri pred svojim navijačima. Prva je bila 4. februara protiv Arbanasca (3:1), zatim jen edelju dana kasnije rival bio sastav Jugovića (5:1), dok su proteklog vikenda snage odmerene sa Borcem iz Azbresnice (6:3). Utakmice su protekle u fer i sportskoj igri, akcenat je stavljen na izgradnji fizičke spreme, a šanse su date svim igračima. 

Predstojećeg vikenda sastav Rada će imati "generalku" protiv sastava Aluminijuma, ekipe iz grada Niša, renomiranog člana Gradske okružne lige. Primarni cilj za nastavak prvenstva u Merošini će biti da se izbori opstanak u ligi, budući da će čak osam timova ispada, jako je bitno da se na kraju sezone klub nalazi u sigurnoj zoni. Dobrim igrama na proleće, sigurno je da se može ostvariti i skok u gornji deo tabele, što i ne bi bilo nezasluženo. 

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading