ATMOSFERA SE PODGREVA: Sve je spremno za trenutak koji će zlatnim slovima biti upisan u klupskim analima!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

28.07.2023

10:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Istorijski trenutak se bliži.

ATMOSFERA SE PODGREVA: Sve je spremno za trenutak koji će zlatnim slovima biti upisan u klupskim analima!

Foto: GFK Dubočica

Atmosfera u "srpskom Mančesteru" polako dolazi do tačke usijanja, s obzirom da se bliži dan kada će sportsko mezimče grada Leskovca, GFK Dubočica odigrati istorijski, prvi susret na novom stadionu koji predstavlja ponos ne samo Leskovca, već i kompletne Srbije.

 

Godinu velikog jubileja, vek postojanja, leskovački fudbalski klub već je obeležio plasmanom u Prvu ligu Srbije, a sada će borbu za bodove u drugom stepenu srpskog klupskog fudbala započeti na svom novom sportskom objektu.

Leskovački klub osnovan je 1923. godine. Tokom svoje istorije doživljavao je mnogobrojne uspone i padove, ali nova istorija započeta je 2014. godine kada je nakon jednogodišnje pauze obnovljen rad kluba koji od tog momenta beleži konstantne uspehe.

U prethodnoj takmičarskoj godini GFK Dubčica je nakon velike borbe sa pirotskim Radničkim stigla do šampionskog pehara u Srpskoj ligi Istok i za nešto više od nedelju dana započeće žetvu prvoligaških bodova. Žreb je odlučio da Leskovčani prva dva prvenstvena duela odigraju na gostujućem terenu. Prvo će 5. avgusta na Novom Beogradu odmeriti snagu sa najprijatnijim iznenađenjem prošlosezonskog takmičenja, ekipom Radničkog, a nedelju dana kasnije sledi gostovanje u Inđiji.

Istorijski trenutak zakazan je za devetnaesti dan meseca avgusta kada će u Leskovcu gostovari RFK Novi Sad 1921 i tada bi trebao i zvanično da bude otvoren novi fudbalski stadion.

Foto: GFK Dubočica

Sa nestrpljenjem se iščekuje dan zvaničnog otvaranja novog stadiona

 

U Leskovcu se fudbalska groznica već sada oseća i potpuno je jasno da sledi pravi spektakl pred izvesno je punim tribinama.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading