ZVANIČNO: Sa njim će defanzivna linija biti zacementirana - nekadašnji fudbaler Crvene zvezde parafirao ugovor!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

22.07.2023

19:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

TRansfer bomba je odjeknula prestoničkim fudbalom.

ZVANIČNO: Sa njim će defanzivna linija biti zacementirana - nekadašnji fudbaler Crvene zvezde parafirao ugovor!

Foto: Starsport

Fudbaleri BSK-a 1926 iz Baćevca prethodnu takmičarsku godinu u okviru Prve beogradske lige - "grupa B" okončali su na drugoj poziciji sa identičnim bodovnim učinkom (66) kao i šampion, ekipa OFK Budućnosti iz Dudovice koja je do titule stigla zahvaljujući boljem međusobnom ulinku (2:0, 1:2).

 

Uoči naredne sezone, ekipa iz Baćevaca ima velike ambicije, a u tom cilju klub je doveo, verovatno i najzvučnije pojačanje u svojoj, gotovo jedan vek, dugoj istoriji.

Novi fudbaler BSK 1926 iz Baćevca jeste nekadašnji član Crvene zvezde, igrač koji je sa klubom sa "Marakane" osvojio i šampionski pehar, Roberts Omega.

Reč je o iskusnon tridesetčetvorogodišnjem defanzicu koji je tokom dosadašnje karijere nastupao u velikom broju klubova, a koji je i šest puta oblačio nacionalni dres reprezentacije Liberije, a jednom se i upisao u listu strelaca.

Omega je u Srbiju prvi put stigao leta 2011. godine kada je iz kluba Bemako iz Malija poneo opremu užičke Slobode. a nakon godinu dana provedenih u Smederevu, leta 2013. godine postaje član Crvene zvezde sa kojom je, kao što je već i rečeno, stigao do šampionskog pehara.

Kasnije je nastupao i u azerbejdžanskom AZAL-u, a treba napomenuti da je čest meseci proveo i na srpskom Kosovu i Metohiji.

Poslednji angažman imao je u ekipi Donjeg Srema 2015 iz Pećinaca.

Foto: Fajsbuk.com/Bsk Navijaci Saopstenja

Ruka ruci - Omega stigao u Baćevac

 

- Roberts Omega:

Datum rođenja: 2. februar 1989. godine

Mesto rođenja: Monrovija, Liberija

Pozicija u timu: centralni bek

Igračka karijera: Banako (Mali), Sloboda (Užice), Smederevo (Smederevo), Crvena zvezda (Beograd), Mladost Podgorica (Crna Gora), Borac (Čačak), Donji Srem 2015 (Pećinci), AZAL (Azerbejdžan), OFK Žarkovo (Beograd), Novi Pazar (Novi Pazar), Budućnost (Dobanovci)

Reprezentacija: Liberija (6 utakmica / 1 gol)

Jasno je da će svojim isksutvom Roberts Omge u mnogome doprineti sigurnosti odbrane sportskog kolektiva iz Baćevca, a s obzirom na svoju snagu, brzinu i odličnu igru glavom, predstavljaće i opasnost pred protivničkim golmanima.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading