„Rad s decom ispunjava čoveka“, Đorđije Ćetković za Xtip Stream Emisiju!

Autor:

Sport

21.07.2023

08:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pred Vama je najnovija epizoda MerkurXtip emisije sa Sandrom.

 

Prva sezona Xtip Stream „Emisije“ sa Sandrom pobrala je simpatije sportske javnosti i nastavlja punom parom. Bavi se fudbalskim temama uz sjajne i dokazane sagovornike u ovom sportu, a različitih pozadina, karijera, ciljeva i radnih navika.

 

U 24. epizodi emisije „Xtip Stream“ gost je Đorđije Ćetković, sada trener u mlađim kategorijama Partizana i jedan od onih koji najviše obećavaju u našoj zemlji u radu s mladima. S crno-belima je postao šampion Srbije u konkurenciji kadeta, a pravio je već uspehe i sa pionirskim selekcijama i njegov pečat u radu osetili su mnogobrojni igrači čije je karijere oblikovao po pravom modelu.

Pošto je rodom iz Podgorice, Ćetković je igračku karijeru počeo u Crvenoj stijeni, da bi veoma brzo prešao u redove Budućnosti, a zatim se sa 19 godina uputio u Beograd gde je bio član Čukaričkog, Železnika i Voždovca. Otisnuo se van granice tadašnje Srbije i Crne Gore i otišao u Hanzu iz Roštoka gde je igrao tri sezone, usledila je jedna u Osnabruku, da bi se nakratko vratio u Budućnost. Oprobao se još u Izraelu, Mađarskoj, Turskoj i sakupio dosta internacionalnog iskustva koje sada prenosi mladim igračima.

Po sopstvenom priznaju, tokom igračke karijere nije ni pomišljao da će postati trener iako su mu to sugerisali mnogobrojni treneri s kojima je radio, a preporuke su dolazile zbog njegovog dobrog poznavanja fudbalske igre. Kako je rekao, tek u radu s decom se dolazi do prave suštine fudbala i da je mnogo teže raditi s klincima.

Ukazao je Ćetković na mnogobrojne probleme i izazove s kojima se suočavaju mladi igrači već u ranim godinama bavljenja fudbalom. Tu su treneri, škola, roditelji, menadžeri i sve ono što prati taj uzrast, ali i pričao kako se bori sa svim novonastalim situacijama jer zna koliko je njegova uloga bitna u životima tih mladih ljudi.

Pričao je i o svojoj karijeri koja je po mnogima mogla da potraje bar pet ili šest godina duže, ali priznaje da ponekad nije bio najveći radnik. Poslušajte sjajnu anegdotu kako je kao igrač koji gotovo da nema minutažu u Železniku završio u Bundesligi u Hanzi i kako je bilo na meču sa velikim Bajernom.

U prelepom svetlu se predstavio Ćetković koji je iz porodice „inficirane“ fudbalskim virusom jer je njegov ujak čuveni velikan Predrag Mijatović, zato ne sumnjamo da smo već sada ugostili jednog od budućih fudbalskih trenerskih velikana.

 

 

Pratite MerkurXip YouTube kanal i očekujte još puno sjajnih gostiju u Xtip Emisiji sa Sandrom.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading