STUDENTI TUŽE VLADU: Dogodilo im se nešto na ispitu što ne mogu državi da oproste, sada prete i PROTESTIMA!

Autor:

Razonoda

20.12.2023

08:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Studenti su besni na državu što im je uskratila pravo da na "ispitu života" imaju odgovarajuće vreme

STUDENTI TUŽE VLADU: Dogodilo im se nešto na ispitu što ne mogu državi da oproste, sada prete i PROTESTIMA!

Foto: pixabay.com

Grupa studenata iz Južne Koreje podnela je tužbu protiv vlade svoje zemlje jer im se prijemni ispit na fakultetu završio 90 sekundi pre roka!

Studenti traže odštetu od 15.400 dolara po osobi, koliko zapravo iznose troškovi jedne godine učenja kako bi ponovo mogli da rade prijemni ispit.

Ova greška je uticala na njihove ostale ispite, tvrdi njihov advokat.

Južnokorejski prijemni test, poznat kao Suneung, zapravo je osmosatni "maraton" s ispitima iz različitih predmeta.

To je jedan od najtežih ispita na svetu, a ulog je izuzetno veliki. Ne samo da određuje univerzitetske pozicije i poslove, nego čak i buduće odnose.

Tokom poslednje godine pre “ispita života”, građani preduzimaju brojne mere kako bi se pomoglo studentima da se fokusiraju, a one uključuju zatvaranje avionskog prostora u zemlji i odlaganje otvaranja berze.

Tužbu je podnelo najmanje 39 studenata, a oni tvrde da se zvono oglasilo 90 sekundi ranije prilikom testa korejskog jezika u Seulu.

Studenti su se odmah žalili, ali supervizori su im ipak oduzeli testove. Profesori su uočili grešku i dali su studentima još minut i po tokom pauze za ručak, a pre sledećeg ispita, ali mogli su da popune samo prazna mesta za odgovore, ali ne I da menjaju postojeće.

Studenti tvrde da zbog ovog incidenta nisu mogli da se fokusiraju na ostatak ispita, a neki od njih su navodno odustali i otišli kući.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading