PLAKAO KAO KIŠA ŠTO MU SMENA TRAJE OSAM SATI: Mladić zapanjio mreže reakcijom, a tek kad je rekao ŠTA GA NAJVIŠE POGAĐA!

Autor: ILIJA ĐUKIĆ

Razonoda

18.08.2023

13:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mladić je između ostalog istakao da je redovan student, kao i da menadžment na radnom mestu nema razumevanja za njega, kao i da su mušterije prema radnicima grube

PLAKAO KAO KIŠA ŠTO MU SMENA TRAJE OSAM SATI: Mladić zapanjio mreže reakcijom, a tek kad je rekao ŠTA GA NAJVIŠE POGAĐA!

Foto: Twitter/Sebastian Gorka DrG

Mladi radnik Starbucksa oglasio se ovih dana na platformi X snimkom u kojem kuka što mu smena na poslu traje “čak” osam sati zbog čega ne postiže da studira i priprema ispite kao pre.

Student je kao niko drugi u poslednje vreme podelio korisnike X-a objavom jer je istakao kako mu je smenom od “neprihvatljivih osam sati narušen balans u životu”.

Starbucks je inače jedan od najvećih lanaca za prodaju kafe u svetu i u ovom trenutku zapošljava gotovo 400.000 ljudi širom sveta.

Mladiću je data radna nedelja od 25 sati kako bi mogao da na miru u slobodno vreme uči i priprema ispite.

 

 

Međutim, rečeno mu je i da je potrebno da vikendom, zbog povećanog obima posla, radi dve smene, subotu i nedelju po osam sati. Preostalih devet sati raspodelio je tokom nedelje na tri radna dana po tri časa posla.

Ipak, njega je potpuno “ubio” ritam vikendom i to što mora da radi osam sati.

- Redovan sam student. Radim 25 sati nedeljno. Vikendom nas je petoro u smeni, četvoro radi sa mušterijama. Nešto tu mora da se promeni! Mušterije su prema nama grube i često ne znam ni kog su pola, što ih ljuti. Šefovi se žale što sam prečesto bolestan. Ne znam više šta da radim, na ivici sam - rekao je mladić.

Njegov snimak na X-u je šerovao pristalica Donalda Trampa po imenu Sebastijan Gorka koji mu se i rugao.

- Momak se slomio jer mu je previše da radi osam sati u toku dana - napisao je Gorka.

Veliki broj korisnika X-a, ali i Gorkinih pratilaca složio se s njegovim komentarom.

- Jadan momak. Ja sam 35 godina vozio kamion od 12 do 14 sati dnevno. Ponekad je tako bilo čitav mesec. Saberi se, dečko - napisao je jedan pratilac.

Druga je dodala kako njen muž normalno radi 70 sati nedeljno i da mu je preteško, ali da izdržava jer mora.

- Mladić mora da nauči šta znači težak posao inače više neće moći da ga obavlja - napisala je ona.

Ipak, bilo je i onih koji su branili studenta naglašavajući da je teško uskladiti redovno studiranje sa poslom.

- Dozvoljeno mu je da bude frustriran u Starbucksu i prema go****om šefu što nije fer. Svi mu se podsmevaju što kuka za smenu od osam sati ali svi isto tako zaboravljaju da on redovno studira. To je zamorno. Pukao je, pa šta? - zapitao se jedan korisnik X-a.

Na kraju, jedan komentator istakao je na matematički način kako se zaista oseća mladić.

- Ako je dečko na predavanjima 15 sati nedeljno, ima 30 sati da uči i 25 sati je na poslu, to je onda radna nedelja od 70 sati.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading