RODI ME MAJKO SREĆNOG...! Postao milioner zahvaljujući meteoritu koju mu je porušio kuću!

Autor: Republika

Razonoda

19.11.2020

12:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sreća kakvu malo ko iskusi, pogledala je jednog muškarca iz Indonezije, kada je postao milioner zahvaljujući meteoritu koji mu je, doslovno, upao u kuću.

RepublikaFoto: Printscreen/Tamizhar Media

Tridesettrogodišnji Džošua Hutagalung je radio u dvorištu kada je meteorit probio krov njegove kuće i završio u dnevnom boravku.

- Kad sam ga podigao, bio je još uvek topao. Zvuk je bio jak, a stvari u kući su se zatresle. Meteorit je napravio rupu u krovu - izjavio je Džošua.

Svemirska stena je teška 2,1 kg, a procenjuje se da je stara 4,5 milijardi godina. Radi se o meteoritu koji je izuzetno redak i vredi oko 1,4 miliona funti. Za njega je Džošua dobio iznos jednak 30-godišnjoj plati.

On će deo novca donirati za izgradnju crkve u svojoj zajednici.

- Oduvek sam želeo da imam ćerku, nadam se da je ovo znak da ću biti srećan i dobiti jednu - rekao je Džošua za "San".

 

 

Još tri fragmenta meteorita zvanično nazvanog Kolang su pronađena u blizini, a jedan je bio udaljen tri kilometra od Džošuinog doma. Lunarni i planetarni institut u Teksasu je procenio da je ukupna težina meteorita iznosila 2,5 kg.

 

Meteorit je kupio Džej Pjatek, lekar i kolekcionar meteorita iz Indianapolisa.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading