PREUZELI STE NEKU OD OVIH APLIKACIJA? Obirišite ih ODMAH, uništiće vam sve podatke!

Autor:

Razonoda

31.10.2023

16:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Upozorenje se naročito odnosi na četiri igre

PREUZELI STE NEKU OD OVIH APLIKACIJA? Obirišite ih ODMAH, uništiće vam sve podatke!

Foto: pixabay.com

Stručnjaci za bezbednost na internetu upozorili su ponovo svet na neke od aplikacija koje su se pojavile na Google Play Storeu pošto u sebi sadrže trojance.

Posebno se upozorava na četiri igre, od kojih su neke preuzete više od 500.000 puta - Agent Shooter, Rainbow Stretch, Rubber Punch 3D i Super Skibydi Killer.

Prilikom pokretanja aplikacija trojanci rade u pozadini, troše resurse telefona i konstantno "prikazuju nametljive oglase".

U nekim slučajevima nakon instalacije aplikacija menja svoju ikonu potpuno transparentnom ikonom pa se polje sa imenom ostavlja praznim, kako je korisnici ne bi mogli pronaći na ekranu. Takođe, u nekim slučajevima svoju ikonu menja s ikonom preglednika Chrome pa kad bi korisnici pokušali da otvore ovaj web-pretraživač, pokrenuo bi se Chrome, ali i trojanac koji onda radi u pozadini, bez znanja korisnika.

Još jedna opasna aplikacija koja krije trojanac je i Android.Joker koji, stvarajući nepredviđene troškove, korisnike pretplaćuje na različite servise i može imitirati veliki broj postojećih aplikacija.

Na ovoj stranici upozorili su i na još neke aplikacije koje mogu predstavljati opasnost za korisnike, a prvenstveno se odnose na programe za kupovinu deonica i druge oblike investiranja.

Među njima, to su aplikacije poput MoneyMentora, FinancialFusiona i Financial Vaulta putem kojih se korisnike pokušava prevariti i odvesti ih na lažne stranice za investiranje.

Ako ste slučajno preuzeli neke od ovih aplikacija, odmah ih izbrišite.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading