MOBILNI PRETPLATNIK, TRENUTNO NIJE DOSTUPAN: Pravilo je stupilo na snagu - evo kada će fudbalske sudije moći da koriste svoje telefone!

Autor:

Sport

20.10.2023

11:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odluka je doneta.

MOBILNI PRETPLATNIK, TRENUTNO NIJE DOSTUPAN: Pravilo je stupilo na snagu - evo kada će fudbalske sudije moći da koriste svoje telefone!

Foto: Fotomontaža/pixabay.com

Poslednji seminar fudbalskih sudija koji je održan u Staroj Pazovi, iznedrio je revolucionarnu odluku koja će, svi se nadaju, doneti smanjenje eventualnog uticaja ljudi sa strane, na odluke delioca pravde na fudbalskim mečevima.

Perma najnovijim propisima, sudije će smeti da koriste svoj mobilni telefon do samog ulaska na stadion kada će njihovo gašenje biti obavezno, a ponovna upotreba dozvoljena im je tek po odlasku sa sportskog objekta.

Stručna sudijska komisija predvođena Dejanom Santračem ustanovila je da korišćenje mobilnih telefona povlači dodatni rizik od uticaja trećih lica na delioce pravde, tako da će sudijama biti zabranjeno i njegovo korišćenje u poluvremenu fudbalskog susreta.

Foto: Starsport

"Crveni karton za mobilne telefone"

 

Navedene odluke stupaju na snagu odmah i primenjivaće se već od predstojećeg vikenda kada su na programu mečevi 12. runde elitnog ranga srpskog klupskog fudbala.

Za sada nije poznato na koji način će organi Fudbalskog saveza Srbije, ili Sudijske organizacije kontrolisati primenu novoustanovljenih pravila, tj. ko će biti zadužen za proveru da li su mobilni telefoni sudija isključeni tokom trajanja fudbalske predstave.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading