POZNAT NASLEDNIK KRSTAJIĆA! Iliev novi selektor Bugarske!

Autor:

Sport

31.10.2023

16:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Debi na klupi nacionalnog tima imaće protiv Mađara.

POZNAT NASLEDNIK KRSTAJIĆA! Iliev novi selektor Bugarske!

Foto: Tanjug AP

Prošlo je pet dana otkako je Bugarska smenila Mladena Krstajića s mesta selektora. Nije se dugo tragalo za naslednikom nekedašnjeg vođe "orlova", pred gostovanje Srbiji u poslednjem kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Fudbalski savez Bugarske odlučio je da to bude Ilian Ilieva! U pitanju je 55-godišnji trener, koji izuzetno dobro poznaje prilike u domaćem fudbalu naših severih suseda.

On gotovo punih šest godina predvodi s klupe Černomore, sa ovom ekipom posle 15 kola drži lidersku poziciju i ima 32 boda, ispred “večitog šampiona” Ludogoreca, CSKA iz Sofije Slavije, Levskog...

Utanačena je saradnja s Ilievim, a zvanična promocija zakazana u sredu od 12 časova na konferenciji za medije. Bugari su pristali da iskusni trener predvodi svoju ekipu do kraja sezone, kada bi trebalo da se posveti poslu isključivo u nacionalnom timu.

Do tada će paralelno raditi dva posla, dok će debi imati već 16. novembra kod kuće, kada će Bugarska ugostiti Mađarsku.

Samo tri dana kasnije ga čeka gostovanje u Leskovcu protiv reprezentacije Srbije kojoj je neophodan bod (u slučaju poraza Crne Gore od Mađara) da obezbedi plasman na Evropsko prvenstvo.

Ogroman posao je ispred Ilieva, obzirom da je Bugarska u neviđenom "kanalu" na reprezentativnom planu i u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo zauzima poslednje mesto sa samo dva boda u šest odigranih mečeva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading