Ova sitnica otkriva da li treba da BACITE SVOJ PUDER

Autor: Republika

Lifestyle

01.09.2018

22:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rok trajanja tečnih pudera obično je 12 do 18 meseci, zavisno od sastava pudera. Međutim, jedna sitnica reći će vam je li puder stvarno za bacanje.

RepublikaFoto: pixabay.com

Tečni puderi na bazi vode mogu da trajau do 12 meseci, dok pudere ne bazi ulja možete da koristite i do 18 meseci jer je ulje prirodni konzervans. Važno je da se pridržavate roka trajanja proizvoda dekorativne kozmetike jer u suprotnom mogu biti štetni za zdravlje.

Je li tečnom puderu stvarno istekao rok možete znati i po promeni u strukturi pudera – kada ulja u puderu dospeju na površinu, a konzistencija pudera postane gušća. Takav puder neravnomerno će prekriti kožu i ten neće izgledati dobro i to je znak da bi puder trebalo da bacite. 


Rok trajanja tečnog pudera možete da produžite tako da ga držite na mestu gde je umereno hladno pa ga redovno protresite kako bi ulja, voda i čestice uvek bili pomešani. Četkice i sunđerčiće za nanošenje pudera takođe redovno čistite te izbegavajte da puder u bočici dirate prstima kako biste izbegli unošenje bakterija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading