STRUČNJACI TVRDE DA TAČNO OVOLIKO VODE TROŠI MAŠINA ZA SUDOVE: Kada ovo čujete, dobro ćete RAZMISLITI

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ove informacije o mašini za pranje sudova sigurno niste znali!

STRUČNJACI TVRDE DA TAČNO OVOLIKO VODE TROŠI MAŠINA ZA SUDOVE: Kada ovo čujete, dobro ćete RAZMISLITI

Foto: Shutterstock

Kada je reč o pranju sudova, mnogi se pitaju da li je bolje ručno prati sudove ili ih staviti u mašinu za pranje. The Kitchn je istražio ovu dilemu i došao do nekoliko ključnih razlika između ove dve metode.

Potrošnja vode i energije

Anita Spiller, direktorka za okolinu u kompaniji Tru Earth, ističe da većina potrošača verovatno ne može nadmašiti energetsku i vodenu učinkovitost mašine za pranje sudova. Mašine za sudove koriste značajno manje vode od ručnog pranja, sa punom mašinom koja koristi oko sedam litara vode, dok ručno pranje zahteva oko 50 litara. Osim toga, sertifikovane mašine s oznakom Energy Star takođe doprinose uštedi vode i energije, iako koštaju više u početku.

Foto: pixabay.com

Koliko vode troši mašina za pranje sudova


Vreme i efikasnost

Stručnjaci se slažu da, ako imate malu količinu suđa, ručno pranje može biti bolja opcija, posebno kada su u pitanju određene vrste posuđa poput nelepljivih posuda ili kristalnog stakla koje mašine ne mogu u potpunosti očistiti. Međutim, kada je reč o efikasnosti i vremenu, mašine za pranje sudova pružaju brže i temeljnije čišćenje, prenosi "Espreso".

Konačno, izbor između ručnog pranja i mašine za pranje sudova zavisi od individualnih preferencija, ali i ekoloških i ekonomskih činilaca. Dok ručno pranje može biti bolja opcija za manje količine suđa i određene vrste posuđa, mašine za sudove pružaju uštedu vode, energije i vremena.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading