OVE STVARI U KUĆI NIKADA NE SMETE ČISTITI VODOM: Svi ste to bar jednom uradili, a ne znate koliko je STRAŠNA GREŠKA

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tri stvari u kući se ne smeju čistiti vodom.

OVE STVARI U KUĆI NIKADA NE SMETE ČISTITI VODOM: Svi ste to bar jednom uradili, a ne znate koliko je STRAŠNA GREŠKA

Foto: shutterstock

Kada je u pitanju čišćenje kućnih predmeta, postoje neki koji se ne smeju prati vodom iz različitih razloga. Na primer, elektronski uređaji poput tastatura i rasvetnih tela ne podnose vodu i mogu biti oštećeni ako dođu u kontakt s njom. Umesto pranja vodom, preporučuje se korišćenje krpe od mikrovlakana ili manjeg ručnog usisivača sa mekanim četkicama za uklanjanje prljavštine. Takođe, četkica za zube može biti korisna u nekim situacijama.

Drveni podovi i nameštaj od drva

Kada je reč o drvenim podovima i nameštaju od drveta, voda takođe nije preporučljiva za čišćenje. Važno je odmah obrisati prolivenu tečnost i izbegavati izlaganje vodi. Preporučuje se korišćenje namenskih sredstava u spreju koja se nanose na krpu, a zatim se površina briše. Nakon toga, preporučuje se upotreba krpe od mikrovlakana kako bi se uklonio višak vlage.

Foto: Shutterstock

Čišćenje drvenih površina vodom takođe nije preporučljivo


Specifični materijali koji zahtevaju poseban tretman

Srebreni komadi, kao i materijali poput antilopa, baršuna i velura, zahtevaju poseban tretman prilikom čišćenja. Kod kože se može koristiti voda u tragovima, ali je važno proveriti uputstva proizvođača. Za specijalizovane presvlake, preporučuje se korišćenje sredstava za čišćenje specifična za te materijale, dok redovno usisavanje može pomoći u održavanju nameštaja, piše "Jutarnji hr".

Čišćenje poroznih materijala

Mramor, žbuka, granit i drugi porozni materijali takođe zahtevaju poseban tretman prilikom čišćenja. Voda može dovesti do trošenja zaštitnih slojeva, pa se preporučuje korišćenje posebno formulisanih otopina za čišćenje tih materijala. Takođe, važno je napomenuti da opeka za unutrašnju upotrebu nije otporna na vodu i treba je čistiti lagano navlaženom četkom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading