OVO SVI GOSTI PRIMETE ČIM VAM UĐU U KUĆU: Jedan detalj vas može OBRUKATI dok trepnete!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dizajnerka enterijera otkriva: Kako da vaš dom ostavi odličan utisak na goste?

OVO SVI GOSTI PRIMETE ČIM VAM UĐU U KUĆU: Jedan detalj vas može OBRUKATI dok trepnete!

Foto: shutterstock

Kada gosti zakorače u vaš dom, prvo što primete su detalji koji čine prvi utisak. Dizajnerka enterijera Megan Herš ističe da je dobar miris ključan za stvaranje prijatne atmosfere. Naročito je važno obratiti pažnju na miris ukoliko imate kućnog ljubimca, te je preporučljivo provetriti prostorije, koristiti osveživač vazduha ili mirišljave sveće. Takođe, ističe se važnost dobre rasvete koja doprinosi ugodnoj atmosferi u domu, dok slabo osvetljen prostor deluje nepouzdano.

Rasveta, nered i higijena

Dobra rasveta i čist prostor su ključni faktori koji privlače pažnju gostiju. Herš naglašava da čist prostor doprinosi jasnoj misli, te savetuje da se napravi mesto za odlaganje stvari koje nisu potrebne, zadržeći samo neophodne. Takođe, posebnu pažnju privlače kuhinja i kupatilo, gde je važno održavati čistoću i urednost, ističe stručnjak za čišćenje Beki Rapinčak.

Foto: Unsplash/ Kenny Eliason

Kako ostaviti dobar utisak kada dođu gosti


Umetnost, biljke i muzika

Stručnjaci naglašavaju da zanimljiv i drugačiji nameštaj ostavlja dobar utisak, te se preporučuje spoj tradicionalnih i modernih ukrasa u domu. Takođe, sobne biljke su sjajan dodatak koji podstiče razgovor i ukrašava prostor. Umetničke slike takođe doprinose stvaranju prijatne atmosfere, te je važno posvetiti vreme njihovom postavljanju. Ne zaboravite ni na muziku - odabir pesama koje odgovaraju temi vaše zabave ili su opuštajuće i umirujuće doprineće ugođaju, prenosi "Espreso".

Temperatura i prvi utisak

Ključno je obezbediti prijatnu temperaturu u domu kako bi se gostima odmah stvorio ugodan osećaj. Kako bi se stvorio pozitivan prvi utisak, važno je obratiti pažnju na sve ove detalje koji doprinose stvaranju prijatne atmosfere u domu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading