NEMOJTE BRISATI POSUĐE UBRUSOM: Kada čujete ZBOG ČEGA, nećete ih više ni kupovati!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zapanjujuće otkriće!

NEMOJTE BRISATI POSUĐE UBRUSOM: Kada čujete ZBOG ČEGA, nećete ih više ni kupovati!

Foto: shutterstock

Papirni ubrusi su svakodnevni predmet koji se koristi za različite namene. Njihova pristupačnost, lagana upotreba i mekoća čine ih popularnim za brisanje ruku, čišćenje nameštaja i čišćenje posuđa. Međutim, postoji jedna navika koja može imati negativne posledice po zdravlje.

Štetne materije na sudovima

Sudovi iz kojih jedemo i čaše koje koristimo često se brišu papirnim ubrusima, iako ovo može biti štetno. Papirni ubrusi su napravljeni od drvene pulpe i često tretirani hemikalijama radi boljeg upijanja tečnosti. Ovi hemijski tretmani mogu sadržati izbeljivače, boje i mirise koji mogu izazvati alergijske reakcije kod osetljivih osoba. Kada se ovi materijali prenesu na sudove, posebno kada su mokri, postoji mogućnost da utiču na zdravlje kada dođu u dodir sa hranom ili pićem, piše "Mondo".

Foto: shutterstock

Zašto ne treba čistiti posuđe ubrusima


Alternativa papirnim ubrusima

Iako su papirni ubrusi široko korišćeni, postoji nekoliko alternativa koje su prijatnije po zdravlje i okolinu. Set krpa od mikrovlakana za višekratnu upotrebu ili pamučni peškiri mogu biti odlična zamena za papirne ubruse. Ovi materijali su nežni prema posuđu, dobro upijaju tečnost i smanjuju potrebu za upotrebom papirnih ubrusa.

Korišćenje papirnih ubrusa za brisanje posuđa može imati neželjene posledice, ali srećom postoji mnogo alternativa koje su bolje za zdravlje i zaštitu životne sredine. Razmotrite ove alternative sledeći put kada budete čistili svoje sudove.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading