NISAM VEROVALA DA JEDAN KUĆNI SASTOJAK RADI OVAKO DOBAR POSAO: Čisti rernu kao od šale, OVO je ostvarenje snova svih domaćica!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Spremite limun i vodu.

NISAM VEROVALA DA JEDAN KUĆNI SASTOJAK RADI OVAKO DOBAR POSAO: Čisti rernu kao od šale, OVO je ostvarenje snova svih domaćica!

Foto: YouTube/ Mr. Gizmo

Jedan od najvećih izazova u održavanju kuhinje je čišćenje rerne, pogotovo ako se masnoće i prljavština nakupljaju tokom dužeg perioda. Međutim, postoji jednostavan trik koji može olakšati ovaj proces i učiniti ga mnogo manje napornim. Umesto agresivnih hemikalija, jedna žena je podelila na Jutjubu da je koristila mešavinu vode i limuna. Ovi sastojci su poznati po svojim sposobnostima da razbiju masnoće i prljavštinu, čineći ih idealnim za čišćenje rerne.

Prvo potrebno je napraviti tečnost koju ćete naknadno zagrejati u rerni i pustiti da stoji neko vreme, kako biste postigli pravi efekat. Zatim se tečnost nanosi na unutrašnjost rerne, uključujući i vrata i staklo, i ostavlja da deluje neko vreme. Nakon toga, površina rerne se može jednostavno obrisati vlažnom krpom, bez potrebe za ribanjem.

Foto: YouTube/ Il Rifugio Perfetto

Kako očistiti rernu vodom i limunom

Uključite rernu da se greje na 200 stepeni. Za dalje će vam biti potrebno da odvojite jednu činiju i jedan limun. Isecite limun na malo deblje kolutove. Prelijte limun sa oko litar vrele, prokuvale vode. Stavite u rernu da se greje narednih pola sata. Samo obavezno, u rernu stavite činiju koja je predviđena za to. Zatvorite vrata od rerne i pustite da se greje tako neko vreme. Izvucite šerpu iz rerne, a onda umočite krpu u smesu koja se grejala.

Pazite da se ne opečete!

Krpom čistite svaki deo rerne što temeljnije. Nakon čišćenja na ovaj način, rerna će blistati. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading