TRIK ZBOG KOG PALAČINKE NEĆE BITI ŽILAVE: Ovaj sastojak im GARANTUJE mekoću, a ostaće sveže i do TRI DANA

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trik je u dodavanju jaja na sledeći način.

TRIK ZBOG KOG PALAČINKE NEĆE BITI ŽILAVE: Ovaj sastojak im GARANTUJE mekoću, a ostaće sveže i do TRI DANA

Foto: shutterstock

Palačinke, omiljeni slatki specijalitet širom sveta, dolazi u raznim varijantama - američke, japanske, francuske. Bez obzira na vrstu palačinaka koje pravite, postoji trik koji će vam pomoći da dobijete laganije, mekše i rupičaste koje neće biti žilave.

Trik za savršene palačinke

Umesto uobičajenog načina pripreme jaja za smesu, gde se cela jaja umute zajedno, preporučuje se da prvo odvojite žumance od belanceta. Zatim, belanca umutite u čvrst sneg, idealno mikserom, i postepeno dodajte tu smesu u smesu za palačinke. Ovaj trik će rezultovati palačinkama koje su vazdušaste i mekane, garantujući odličan krajnji proizvod.

Foto: pixabay.com

Kako da testo za palačinke bude mekano

Sastojci:

  • 200 grama brašna (tip 400, meko)
  • 2 jajeta
  • 1 dl ulja
  • 3 dl mleka i malo mlake vode

Priprema:

Odvojite belanca od žumanaca. U posebnoj posudi umutite belanca u čvrst sneg. Uzmite dublju plastičnu posudu i u nju sipajte brašno, dodajte žumanca i oko 2 dl mleka. Probajte da umutite i ako ne ide dodajte još malo mleka. Dodajte dok mutite i belanca.

Savet: testo možete napraviti samo sa vodom ili samo sa mlekom. Najbolje je kada stavite pola mineralne vode i pola mleka.

Važno je da testo bude gusto i da ga mutite dok ne postane glatko, bez grudvica, potom dodajte još mleka, pa malo kisele vode i tako dok ne dobijete testo koje liči na čorbu. U umućeno testo dodajte oko 1 dl ulja i dobro promešajte.

Savet: testo će biti bolje ako ga pustite da odstoji 20 - 30 minuta.

U tiganj sipajte ulje pa kad se zagreje izručite ulje, tako da tiganj ostane samo masan. Vratite ga na ringlu i onda sipajte kutlačom testo, koje treba da bude ravnomerno raspoređeno po tiganju. Temperatura na kojoj se palačinke peku mora biti visoka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading