GENIJALNI TRIK ZBOG KOG VAM ULJE NEĆE PRSKATI IZ TIGANJA: Sipajte jednu kašičicu ovoga i rešićete PROBLEM

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dodajte jedan sastojak u tiganj.

GENIJALNI TRIK ZBOG KOG VAM ULJE NEĆE PRSKATI IZ TIGANJA: Sipajte jednu kašičicu ovoga i rešićete PROBLEM

Foto: YouTube/Jaja i kobaja

Pržena hrana može biti primamljiva, ali čišćenje masnog tiganja nakon pripreme obroka može biti prava noćna mora. Međutim, postoji jednostavan trik koji može sprečiti prskanje ulja po kuhinji - so. Dodavanje prstohvata soli u tiganj pre nego što sipate ulje može sprečiti da se ulje rasprši na sve strane. Važno je da se so dodaje pre nego što se tiganj zagreje i ulje sipa. Ovaj trik može značajno olakšati čišćenje nakon pripreme obroka.

Pravilno soljenje hrane

Soljenje hrane je veština koja može uticati na ukus i teksturu jela. Važno je znati kada dodati so kako bi se postigao optimalan ukus. Na primer, testenina se soli dodavanjem soli u vodu pre kuvanja, dok se pirinač tretira na isti način. Takođe, preporučuje se da meso bude posoljeno unapred kako bi bolje upilo začine. Važno je imati na umu da neka hrana već može sadržati određenu količinu soli, pa je bitno prilagoditi količinu soli koju dodajemo tokom pripreme.

Foto: pixabay.com

Kako da ne prska ulje dok pržite


Upotreba suvih namirnica

Prilikom pripreme jela, bitno je koristiti suve namirnice kako bi se sprečilo prskanje ulja i smanjio rizik od prskanja. Dodavanje namirnica u tiganj sa što manje visine i pažljivo ih raspoređivanje može pomoći u održavanju kontrole nad procesom pripreme jela. Takođe, dublji tiganj može sprečiti prskanje i olakšati spremanje hrane.

Ovi jednostavni trikovi mogu značajno olakšati proces pripreme hrane i održavanje čistoće kuhinje. Sada možete uživati u prženoj hrani bez brige o neredu koji ona može ostaviti za sobom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading