NEVEROVATNO! Evo šta će se dogoditi ako svaki dan uzimate jednu kašičicu sirćeta razmućenu u VODI

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odlične prednosti sirćeta koje će vas sigurno iznenaditi!

NEVEROVATNO! Evo šta će se dogoditi ako svaki dan uzimate jednu kašičicu sirćeta razmućenu u VODI

Foto: Shutterstock

Jabuke se ne koriste samo za jelo, već se od njih pravi i sirće. Proces fermentacije soka od jabuke uz pomoć bakterija sirćetne kiseline stvara jabukovo sirće, koje je poznato po svojim odličnim svojstvima. Sirće ne sadrži hemikalije, a karakteriše ga intenzivan ukus i miris koji dolazi od sirćetne i jabučne kiseline.

Poznata svojstva jabukovog sirćeta

Još od vremena Hipokrata, jabukovo sirće se koristi za neka stanja. Preporučena dnevna količina iznosi jednu kafenu kašičicu, a može se pomešati sa vodom zbog intenzivnog ukusa. Sirće se koristi i u raznim receptima za napitke.

Pomoć kod viška kilograma

Jabukovo sirće može pomoći u procesu mršavljenja. Istraživanja su pokazala da konzumiranje jabukovog sirćeta tokom dana može smanjiti unos kalorija za prosečno 275 kalorija. Osećaj sitosti koji jabukovo sirće pruža može smanjiti potrebu za hranom, piše "Krstarica".

Foto: shutterstock

Jabukovo sirće može pomoći u procesu mršavljenja


Antibakterijsko i antifugalno dejstvo

Jabukovo sirće je poznato po svojem antibakterijskom i antifugalnom delovanju. Sadrži polifenole koji vežu slobodne radikale i imaju protivupalno dejstvo. Takođe se koristi za dezinfekciju povreda i kože.

Pomoć kod probavnih problema

Sirćetna kiselina u jabukovom sirćetu podstiče probavu i može rešiti probleme sa žgaravicom, zatvorom i nadutošću. Podstiče stvaranje pljuvačke, želudačne kiseline i probavnih sokova, čime poboljšava proces varenja.

Stabilizacija nivoa šećera u krvi

Jabukovo sirće može pomoći u stabilizaciji nivoa šećera u krvi. Konzumiranje sirćeta u kombinaciji sa ugljenim hidratima povećava osetljivost na insulin, što rezultira manjim umorom i većom energijom.

Jačanje imuniteta

Jabukovo sirće sadrži gvožđe, kalijum i pektin, što ga čini savršenim za jačanje imuniteta. Kombinovanje zdrave ishrane sa konzumacijom jabukovog sirćeta može značajno doprineti očuvanju zdravlja.

Jabukovo sirće je višenamenski proizvod koji se koristi kako u kulinarstvu, tako i u očuvanju zdravlja. Njegove blagotvorne osobine čine ga omiljenim dodatkom mnogih načina ishrane.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading