OČISTITE VODOKOTLIĆ OD BAKTERIJA PRIRODNIM PUTEM: Bez skupih HEMIKALIJA, biće kao da ste ga tek kupili!

Autor: M.O.

Lifestyle

25.02.2024

18:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ne morate da bacate novac na skupe hemikalije.

OČISTITE VODOKOTLIĆ OD BAKTERIJA PRIRODNIM PUTEM: Bez skupih HEMIKALIJA, biće kao da ste ga tek kupili!

Foto: Shutterstock

Umesto posezanja za štetnim hemikalijama, možete koristiti prirodne proizvode iz svog doma za efikasno čišćenje kupatila, uklanjajući čak i najtvrdokorniju prljavštinu i mrlje.

Belo sirće se ističe kao odlična alternativa mnogim sredstvima za čišćenje koja često sadrže štetne hemikalije. Posebno je efikasno za čišćenje WC-a, a ako ga uspete u vodokotlić, postižete maksimalan efekat, uklanjajući plesan, bakterije i sprečavajući eroziju unutar vodokotlića.

Republika

Foto: shutterstock

Kupatilo uvek možete prirodnim sredstvima očistiti

 

Za ovaj prirodni i snažan metod čišćenja toaleta, pripremite sledeće sastojke:

  • Čaša belog sirćeta od 9%
  • Soda bikarbona ili rastvor joda

Postupak:

Podgrejte belo sirće na 40 stepeni i zatim ga pomešajte sa sodom ili rastvorom joda. Za 200 grama sirćeta, preporučuje se jedna supena kašika sode. Ako se odlučite za jod, održavajte proporcije 1:1.
Sipajte ovu mešavinu direktno u vodokotlić i ostavite da deluje nekoliko sati, najbolje tokom noći kako bi rastvor imao dovoljno vremena da efikasno deluje. Po potrebi, ponovite postupak kako biste postigli optimalne rezultate.

Republika

Foto: Shutterstock

Jabukovo ili belo sirće vam može biti najbolji prijatelj u domaćinstvu

 

Nakon što je rastvor delovao, ispraznite vodokotlić i zatvorite ventil. Unutrašnji deo vodokotlića obrišite suvom krpom, a zatim nanesite sirće na preostale prljave delove. Ostavite sirće da deluje još dva do šest sati, a zatim koristite neki ne-metalni predmet za uklanjanje ostatka. Oprezno radite kako ne biste oštetili površine.

Kako sirće deluje:

  • Rastvara kamenac
  • Čisti metalne delove od rđe
  • Eliminiše neprijatne mirise

Ovaj jednostavan, ekološki prihvatljiv metod koristeći sirće i druge prirodne sastojke čini vaše čišćenje efikasnim, bez potrebe za agresivnim hemikalijama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading