ZVEZDA MERIDIANBET SE OKLIZNULA U LJUBLJANI! "Dželat" večitih sa dva lica!

Autor:

Sport

06.01.2024

16:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Klub sa Malog Kalemegdana nije uspeo da pobedi Olimpiju u Ljubljani.

ZVEZDA MERIDIANBET SE OKLIZNULA U LJUBLJANI! "Dželat" večitih sa dva lica!

Foto: KK Cedevita Olimpija

Crvena zvezda Meridianbet poražena je u meču sa Cedevitom Olimpijom rezultatom 96:86.  

Crveno-beli prikazali su slabiju partiju, najverovatnije zbog umora od evropskih utakmica, a najbolji među njima bio je Jago dos Santos sa 24 poena i četiri asistencije. Njegova dobra utakmica raduje sve pristalice kluba sa Malog Kalemegdana.

Dželat Zvezde Meridianbet bio je Karlo Matković, sa čak 24 poena, sedam skokova i 5 blokada! 

 

 

Utakmica je u prvom kvartalu bila u egalu, crveno-beli nisu uspevali da se odvoje od Cedevita Olimpije, koja im je sve vreme disala za vratom. Rokas Gidraitis igrao je tada fantastičnu partiju, i već je bio postigao osam poena za svoj tim. Na mali odmor, Slovenci su otišli sa košem prednosti.

Nije ovo bila dobar kvartal za Zvezdu Meridianbet. Crveno-beli nisu uspeli da postignu poen čitavih šest minuta. Nizali su se poeni Glasa, i sjajanog Matkovića. Hrvat je zatvorio sve prilaze košu i onemogućio Majku Tobiju da nađe bilo kakav prostor. Klub sa Malog Kalemegdana je u životu održao Nemanja Nedović. Bivši igrač Panatinaikosa 
je postigao brzih sedam poena za minut i tako dao priključak svojoj ekipi.

Zamor od duplog kola Evrolige je bio evidentan, a to je koristio sjajni Kobs svojim ulazima u reket Zvezde Meridianbet.  Ipak, ono što je najviše unazadilo rezultat je nesportska greška najboljeg u redovima trenera Sferopulosa. Nedović je na 19 sekundi pre kraja snažno faulirao Džastina Kobsa. Na odmor su crveno-beli otišli sa neprijatnim zaostatkom.

  

Foto: Starsport

Nedović i Teodosić

Prednost Cedevita Olimpije je sve više rasla. Iako su Slovenci već bili u bonus, izgleda da je samo Miloš Teodosić umeo to da iskoristi. Sjajni Kosta Matković nastavljao je da "maltretira" odbranu Zvezde Meridianbet u reketu. Tada je imao strašan učinak od čak 17 poena i tri blokade. Povratak legende srpske košarke na parket je otvorio mogućnost da crveno-beli spuste razliku na jednocifren zaostatak, ali kada je počeo da menja tempo, Teo je pao na pod posle jednog duela uhvativši se za zglob. 

Na kraju je sve bilo u redu sa bivšim srpskim reprezentativcem. Nastavio je meč i poveo poslednji napad ovog dela igre. Lopta je završila u korneru u rukama Rokasa Gidraitisa koji je uradio ono što najbolje zna - pogodio trojku za rezultat 70:65.

Sjajni Karlo Matković otvorio je ovu četvrtinu vrhunskom blokadom. U ovim trenucima, primat na terenu je preuzeo Jago dos Santos. Omaleni Brazilac odigrao je možda i najzreliju partiju od dolaska u Zvezdu Meridianbet. Igra je bila brza i dinamična, a koševi su  se nizali na obe strane. 

Nije Zvezda nikako dolazila do priključka u tim trenucima, utakmica je došla do blago neizvesne završnice, a onda s epojavio Gregor Glas. Bivši igrač Partizana
je postigao pet poena u nizu, i time rešio svako pitanjepobednika. "Koprcao" se tim Janisa Sferopulosa, ali bezuspešno. 

 

 

Standings provided by Sofascore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading