OVAKO ĆE MIGRENA NESTATI ZA SAMO PET MINUTA: Rešenje vam se nalazi u KUHINJI, nisu vam potrebni lekovi!

Autor: M.O.

Lifestyle

19.02.2024

14:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Migrene često nastaju prilikom naglih promena u temperaturi.

OVAKO ĆE MIGRENA NESTATI ZA SAMO PET MINUTA: Rešenje vam se nalazi u KUHINJI, nisu vam potrebni lekovi!

Foto: Shutterstock

Ovih dana zbog vremena se mnogi žale na jak bol u glavi - migrenu. Svima je dobro poznat užasan osećaj, te mnogi odmah posežu za lekovima

To je razumljivo jer je glavobolja veoma neprijatna i nepredvidljiva, a vrlo često se dogodi sama "od sebe" kada je najmanje očekujemo. 

Postoji alternativna metoda da je se rešite

Pokazalo se da kod glavobolja mogu pomoći tople i hladne obloge, ali i od jabukovog sirćeta. 

Glavobolje se uglavnom javljaju zbog širenja krvin sudova koje onda pritiskuju živce. Kod takivh glavobolja dobro pomažu hladne obloge jer smanjuju krvne sudove i tako ublažavaju pritisak i bol. 

Neke su uzrokovane teskobom i napetošću mišića. U tom slučaju hladne obloge ne pomažu jer one dodatno skupljaju mišiće. 

Republika

Foto: shutterstock

Rešite se uporne glavobolje prirodnom metodom

Ako ne znate koji tačno tip glavobolje imate, isprobajte i hladni i topli oblog te vidite što vam bolje pomaže.

Oblozi za glavobolju: hladni i topli

Za hladni oblog koristi se pakovanje leda ili zamrznuto povrće, dok se za topli oblog preporučuje peškir natopljen u jako toplu vodu i oceđen.

Pravilna primena obloga

Važno je da pravilno primenite obloge kako biste postigli najbolje rezultate. Pre primene obloga, trebate se smestiti na mirno mesto i leći, idealno u zamračenu prostoriju. Obloge treba staviti na čelo, a zatim se opustiti i usredsrediti na disanje. Takođe, možete premeštati oblogu na različite delove glave, kao što su teme, vrat, ramena ili slepoočnice, u zavisnosti od mesta gde osećate najviše bola.

Oblog od jabukovog sirćeta

Jabukovo sirće pokazalo se kao dobra pomoć kod migrene i sinusa. Osim što je opšte korisno za zdravlje, jabukovo sirće je i prirodni detoks organizma. Za pripremu obloga od jabukovog sirćeta, potrebno je sipati šoljicu jabukovog sirćeta u činiju, natopiti pamučnu gazu ili platnenu krpu te je ostaviti nekoliko minuta u sirćetu. Nakon toga, dobro je ocediti i staviti u frižider na 10-ak minuta. Ohlađenu gazu stavite na čelo i lagano pritisnite rukama, čekajući da se malo ugreje na vašem čelu.

Inhaliranje jabukovim sirćetom

Pored obloga, inhaliranje jabukovim sirćetom takođe može biti od pomoći. Za ovu metodu, potrebno je pomešati četvrtinu šoljice jabukovog sirćeta i 3 šoljice vrele, ključale vode u široj posudi. Zatim, oko glave stavite peškir tako da padne preko posude i inhalirajte 5-10 minuta. Ova inhalacija pomoći će vam da pročistite sinuse i ublažite napetost u području glave.

Ostale metode za olakšanje glavobolje

Pored obloga i inhalacije, lagane vežbe istezanja i svesno disanje takođe mogu biti od pomoći u ublažavanju glavobolje. Važno je pronaći metodu koja vam najviše odgovara i koja će vam doneti olakšanje u trenucima kada vas zadesi glavobolja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading