AKO NOĆU STALNO USTAJETE DA IDETE U TOALET, UROLOG SVETUJE OVO: Tri stavke su KLJUČNE, dok spavate nosite JEDNO!

Autor: M.O.

Lifestyle

18.02.2024

19:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poslušajte ova tri saveta.

AKO NOĆU STALNO USTAJETE DA IDETE U TOALET, UROLOG SVETUJE OVO: Tri stavke su KLJUČNE, dok spavate nosite JEDNO!

Foto: Shutterstock

Često buđenje tokom noći zbog potrebe za odlaskom u toalet predstavlja pravu muku. Baš kada ste utonuli u san, bešika vas probudi.

Ovo je problem koji češće pogađa jači pol. Urolog iz Nortvestern medicinskog centra, dr Edvard Šefer, otkriva kako muškarci mogu da se izbore s ovim problemom. Šefer takođe primećuje da je nagon za mokrenjem tokom noći, poznat kao nokturija, često povezan s pritiskom na bešiku uzrokovan povećanom prostatom.

Republika

Foto: pixabay.com

"Slaba" bešika često najviše pogađa muškarce

Evo tri ključna saveta koje deli:

Prilagodite unos tečnosti pre spavanja

Nije važno samo koliko pijete pre odlaska u krevet, već i šta pijete. Prema rečima doktora, ako konzumirate diuretičke napitke ili supstance, proizvodićete više urina u naredna dva do četiri sata. Zbog toga izbegavajte večernje napitke koji sadrže kofein.

Smanjite unos alkohola pre spavanja

Konzumiranje alkohola tokom noći može povećati potrebu za mokrenjem usred noći. Ovo nije nepoznato, stoga se trudite da izbegavate prekomerne količine alkohola ako želite miran san bez noćnih prekida.

Nosite kompresivne čarape do kolena

Dr. Šefer objašnjava da periferni edem, zadržavanje tečnosti u nogama, može uticati na količinu mokrenja i kod muškaraca i kod žena. Nošenje kompresivnih čarapa može pomoći u smanjenju ovog problema, sprečavajući da tečnost prelazi u vaskularni prostor noću, što bubrezi mogu protumačiti kao povećanu količinu tečnosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading