PIO JE 20 LITARA VODE DNEVNO I IMAO JE SVAKODNEVNE GLAVOBOLJE: Kada je saznao DIJAGNOZU, odmah je okrivio LEKARE!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Borba je trajala 10 godina.

PIO JE 20 LITARA VODE DNEVNO I IMAO JE SVAKODNEVNE GLAVOBOLJE: Kada je saznao DIJAGNOZU, odmah je okrivio LEKARE!

Foto: shutterstock

Tom Major, 34-godišnjak, otkrio je da boluje od tumora mozga koja je uzrokovala nagli rast i pomogla mu da postane polu-profesionalni golman. Visok je 198 cm i ima velike ruke, Tom je pretpostavljao da je to posledica porodične genetike, s obzirom da su svi u njegovoj porodici visoki. Igrao je za fudbalske klubove poput Northampton Town F.C. i Leicester City Football Club Youth Academy, ali je tokom treniranja fudbala u Americi 2014. godine počeo da doživljava jake migrene.

Skener je otkrio tumor na mozgu, a lekari su dijagnostikovali jedinstven poremećaj rasta hormona poznatim kao akromegalija, što je postalo poznato širom sveta zahvaljujući negativcu Džozu iz James Bond serijala. Pretpostavljali su da je tumor najverovatnije izazvao akromegaliju koja je uzrokovala izuzetno visok rast i velike šake, prenosi "Miror".

Foto: Shutterstock

Muškarac je imao česte glavobolje, a onda je otkriveno da ima tumor na mozgu


Borba koja je trajala godinama

Da bi obeležio deset godina od svoje početne operacije, Tom se sam izaziva tako što će uspeti da trči, hoda, pliva ili vozi bicikl 10 kilometara svaki dan tokom deset neprekidnih meseci, sa ciljem da prikupi sredstva za istraživanje tumora mozga. Tom je rekao za LondonLive:

- Uvek sam bio viši od svojih prijatelja, ali nikada previše visok, moj brat je visok 188 cm, isto kao i moj otac. Moje ruke su bile velike za moje godine i prsti mi otiču kao pakovanje velikih kobasica. Bio sam golman i veoma aktivno dete koje je imalo puno nespretnih situacija - ali to je deo odrastanja! Nikada ništa neuobičajeno. Uvek sam bio visok, što sam pripisivao porodičnoj genetici, međutim, lekari su mi rekli da je moja visina verovatno podstaknuta tumorom.

Pre deset godina, Tom je počeo da pati od glavobolje. Tada mu je dijagnostikovan tumor hipofize.

- Nikada nisam bio mamuran, a uvek sam imao ovu glavobolju. Jedini način da je opišem je kao glavobolju koja stvara pritisak oko očiju, kao konstantan pritisak tačno na moje čelo - tu je sedam dana u nedelji i to sam imao deset godina. Svi medicinski profesionalci sa kojima sam razgovarao kažu da bih to mogao imati do kraja života - prava šteta. Bilo je iritantno, zato sam uzimao tablete da mi ne bi pozlilo. Nisam mogao ni da spavam - mislio sam da je čudno, pokušavajući da shvatim šta je.

Tomu je rečeno da "verovatno" ima tumor od kada je bio beba, što je dovelo do njegove akromegalije.

- Ili je dobiješ pri rođenju i uvek imaš očigledan veliki deo tela, ili oko doba rasta. Zbog tumora, lekari su rekli da ga verovatno imam od rođenja - da su testirali moj hormon rasta kao dete, znali bismo.

Nakon prve operacije uklanjanja dela tumora, Tom je dobio dijabetes insipidus, zbog čega je uvek žedan. Bez lekova, mogao je da popije do 20 litara vode dnevno.

- Sada pijem oko devet do deset litara dnevno, ali bez lekova je od devetnaest do dvadeset litara dnevno.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading