ZBOG JAKE MIGRENE JE ZAVRŠILA U BOLNICI: Kad je otvorila oči i progovorila, lekari su bili u šoku - nisu mogli da veruju šta ova žena priča! (VIDEO)

Autor:

Lifestyle

24.12.2023

15:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lekari nisu uspeli da utvrde tačan uzrok ovog stanja i strahuju da pacijentkinja nikada neće moći da vrati sećanja iz perioda pre amnezije.

ZBOG JAKE MIGRENE JE ZAVRŠILA U BOLNICI: Kad je otvorila oči i progovorila, lekari su bili u šoku - nisu mogli da veruju šta ova žena priča! (VIDEO)

Foto: Printscreen/https://www.youtube.com/@WAFB9

Kim Denikola (60) iz Luizijane doživela je neverovatan životni preokret kad je zbog snažne glavobolje i zamagljenog vida završila u bolnici i probudila se sa amnezijom, ne sećajući se poslednjih 30 godina svog života.

U oktobru 2018. Kim je osetila snažnu migrenu dok je bila na biblijskoj studijskoj grupi u Baton Roudžu. Kad se probudila u bolnici, nije se sećala da je udata i da ima dvoje dece.


Život u prošlosti

Kim je izjavila da je izgubila mnoge uspomene, uključujući i sećanja na proslavljene Božiće sa porodicom, što je to za nju veoma veliki gubitak. Bila je šokirana kada je shvatila da se probudila kao sredovečna gospođa, jer je verovala da je i dalje tinejdžerka iz 1980-ih. Takođe, bila je nesvesna postojanja kompjutera i promena u političkom vođstvu zemlje koje su se dogodile dok je bila u amneziji.

Dijagnoza i lečenje

Lekari su postavili dijagnozu ekstenzivne amnezije, zvane i prolazna globalna amnezija ili TGA, ali nisu uspeli da utvrde tačan uzrok čak ni nakon obimnih testova i skeniranja. Pet godina pošto je doživela migrenu koja joj je promenila život, Kim se i dalje ne seća događaja iz ranijeg perioda života, a lekari strahuju da bi u njenom slučaju to moglo da preraste u trajno stanje.

Amnezija i statistika

Prolazna globalna amnezija je privremeni gubitak pamćenja sa naglim početkom, koji uglavnom pogađa osobe srednjih godina i starije. Često se javlja tokom perioda visokog stresa ili naporne fizičke aktivnosti, a ponekad i tokom migrena.

 

 


Novi početak

Kim je pročitala svoje dnevničke zapise u nadi da će se setiti svog života, ali kaže da se oseća kao da čita o nekom drugom. Ipak, uspela je da ponovo probudi ljubav prema suprugu i da prati odrastanje svoje dece kroz priče i fotografije. Iako se čini da je izgubila 30 godina života, Kim i dalje živi svaku godinu najbolje što može.

 

- Možda sam izgubila svoja sećanja, ali mogu da stvorim nova - izjavila je Kim za WAFB.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading