POLJUBIO JE TRUDNU ŽENU I NESTAO: Onda je proglašen MRTVIM, ali ga je supruga prepoznala u EMISIJI

Autor: N.J.

Lifestyle

18.12.2023

16:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iako je upozoren, nije slušao.

POLJUBIO JE TRUDNU ŽENU I NESTAO: Onda je proglašen MRTVIM, ali ga je supruga prepoznala u EMISIJI

Foto: Shutterstock

Lorens Džozef Bejder, poznat kao Lari, rođen je u Akronu 2. decembra 1926. godine. Kao mladić, Lari je razmišljao o tome da postane zubar poput svog oca. Umesto toga, pridružio se mornarici 1944. godine, služeći dve godine pre nego što se upisao na Univerzitet u Akronu. Njegov boravak tamo je trajao samo jedan semestar, ali je za to vreme upoznao Meri Lu Knap. Njih dvoje su se venčali 19. aprila 1952. godine.

Do 1957. Meri Lu i Lorens Džozef Bejder su imali troje dece i očekivali su četvrto. Živeći u luksuznom kvartu Vest Hils u Akronu, Lorens Bejder je bio porodičan čovek, strastveni strelac i, prema United Press International, prijatelj ga je opisao kao "svestranog finog momka koji je mogao da voli, sedi i sluša. Takođe je bio porodičan čovek." U sredu, 15. maja 1957, 30 - godišnji Lari je otišao u Klivlend na službeno putovanje. Kada je svojoj trudnoj ženi rekao da posle ide na pecanje, ona se zapitala da li bi on mogao da dođe pravo kući. "Možda hoću, možda neću".

Nije. U stvari, on se nikada nije vratio kući. Nakon vožnje do Klivlenda, Bader je platio neke račune i unovčio ček od 400 dolara. Zatim je otišao na pecanje na reku Rocki u Ohaju, blizu jezera Erie. Uradio je to uprkos tome što je upozoren na predstojeću oluju, ne jednom, već dva puta. Prvi je to uradio Lorens Kotler, vlasnik kuće za čamce Eddie's Boat House, gde je Bader iznajmio čamac. Prema Kotleru, Bajder je sa sobom imao kofer i dodatno je platio da brod bude opremljen svetlima, insistirajući na tome iako mu je Kotler rekao da se neće smračiti još nekoliko sati. Drugo upozorenje uputila mu je obalska straža koja ga je uočila na vodi, piše "Discovery".

To je bio poslednji put da je neko video čoveka poznatog kao Lorens Džozef Bejder. Oluja je počela tri sata kasnije i njegov čamac će biti pronađen sledećeg jutra nekih pet milja daleko, a on nije bio tu. Osim savijenog propelera i ogrebotine na trupu, čamac je bio u redu, prsluk za spasavanje je još bio na brodu. Neki izveštaji govore da je kanister za gas na brodu bio prazan, a drugi da je gasovod isključen.

Foto: pixabay.com

Oluja je počela tri sata kasnije i njegov čamac će biti pronađen sledećeg jutra nekih pet milja daleko

Uprkos temeljnim pretragama koje su trajale najmanje dva meseca, od Lorensa Bejdera nije bilo ni traga. Zvanično je proglašen mrtvim 1960. Što se njegove žene tiče, ostala je udovica sa četvoro dece i samo mesečnim isplatama socijalnog osiguranja za izdržavanje. Na sreću po Meri Lu, jedan od računa koje je Lari platio neposredno pre nego što je nestao bila je premija za njegovu polisu životnog osiguranja, od koje je ona dobila znatnu sumu.

Muškarac koji je ličio na Lorensa se zvao Džon Fric Džonson, poznat televizijski i radijski voditelj iz Omahe, česti komentator rvanja i osvajač brojnih streljačkih takmičenja. Ovaj susret je sigurno izazvao neverovatno uzbuđenje kod svih prisutnih.

Džon Fric Džonson je prošao kroz tešku životnu situaciju. Naime, godinu dana pre susreta, otkriven mu je tumor iza levog oka, zbog čega je izgubio oko i bio primoran da nosi povez. Ovo je sigurno bio težak period za njega i njegovu porodicu, ali činjenica da se i dalje aktivno bavio javnim poslom i takmičenjima, govori o njegovoj snazi i hrabrosti.

Međutim, kada porodični prijatelj porodice "preminulog" nije mogao da zaboravi čoveka koji je podsećao na Lorensa, a koji se sada nazivao Džonson, stvari su počele da se odmotavaju. Zajedno su pronašli Džonsona i otvoreno ga pitali o njegovom prethodnom identitetu. Džonson je tvrdio da nije Lorens Džozef Bejder, već da je odrastao u sirotištu i proveo 14 godina u vojsci. Ipak, uzimanje otisaka prstiju je otkrilo da su otisci Džona Frica Džonsona i Lorensa Džozefa Bejdera identični, što je bilo šokantno otkriće.

Zagonetni slučaj: Amnezija ili prevara?

Nakon otkrića pravog identiteta, psihijatri su intenzivno ispitali Džonsona u nadi da će razjasniti misteriju njegovog nestanka i novog identiteta. Neki su spekulisali da je možda tumor bio uzrok gubitka pamćenja kod Džonsona, dok su drugi smatrali da su lažna sećanja popunila praznine izazvane amnezijom. Ipak, bez obzira na teorije, stručnjaci su se složili da Džonson zaista nije glumio svoj identitet, već da je amnezija bila uzrok njegovog zagonetnog slučaja, a to je potvrdio je otisak prsta koji je bio identičan.

Reakcija javnosti i porodice

Iako su stručnjaci izrazili svoje mišljenje o Džonsonovoj amneziji, javnost je i dalje bila skeptična. Priče o dugovanjima i činjenica da je porodica dobila premiju na osnovu "smrti" Lorensa Džozefa Bejdera, dodatno su podstakle sumnje u istinitost priče. Džonson je izgubio posao na televiziji, a mnogi prijatelji iz prethodnog života su ga proglasili prevarantom i lažovom, prenosi "Stil".

Posledice za porodicu Bejder

Bejderovo neočekivano pojavljivanje stvorilo je mnogo problema za njegovu prvobitnu suprugu, Meri Lu. Ona je izgubila socijalnu pomoć koju je primala od trenutka nestanka, a osiguravajuće društvo je tražilo povrat novca koji je dobila. Takođe, morala je da raskine objavljenu veridbu, suočavajući se sa teškim posledicama Džonsonovog povratka u njihov život.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading