SA OVIM SPREJOM ĆETE BRISATI PRAŠINU SAMO JEDNOM MESEČNO: Sve SASTOJKE već imate u kući, zaboravite na SKUPU hemiju!

Autor: M.O.

Lifestyle

14.02.2024

17:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Napravite veoma ekonomičan sprej.

SA OVIM SPREJOM ĆETE BRISATI PRAŠINU SAMO JEDNOM MESEČNO: Sve SASTOJKE već imate u kući, zaboravite na SKUPU hemiju!

Foto: shutterstock

Mnogim žena je brisanje prašine jedan je od najomrženijih poslova u kući. Ponekad nam se čini da ako želimo da nam uvek bude čisto, moramo brisati prašinu na svaka dva dana. Ono što je siguro, većina nas nema toliko vremena za to. 

Za sve postoji rešenja - sprej koji čini čuda 

Naprskavanje površina ovim sredstvom i brisanje garantuje da se prašina neće skupljati najmanje dve nedelje. Evo kako da ga jednostavno i lako napravite sami, koristeći sastojke koje već imate kod kuće

Recept: 

  • U činiju pomešajte šolju alkoholnog sirćeta, 
  • kašiku maslinovog ulja, 
  • kašičicu deterdženta, 
  • nekoliko kapi eteričnog ulja. 

Kako se koristi?

Sipajte mešavinu u plastičnu bocu sa raspršivačem i poprskajte je na krpu od mikrovlakana i njome obrišite prašnjave površine.

Ponavljajte postupak najmanje jednom mesečno i prašine će sigurno biti manje. Ovaj jednostavan trik omogućava duže vremensko razdoblje između čišćenja, oslobađajući vas napornog posla brisanja prašine svakodnevno. Sprej ne samo da će produžiti vreme između čišćenja, već će i održavati vaše površine sjajnim i čistim duže vremena.

Osim što je efikasan, ovaj domaći sprej je i ekonomičan izbor jer se pravi od sastojaka koji su već dostupni u većini domaćinstava. Takođe, koristeći ovaj sprej, doprinosite očuvanju životne sredine jer smanjujete potrošnju hemijskih sredstava za čišćenje sa jakim hemijskim mirisima.

Sjajno je rešenje za održavanje čistoće u domu bez potrebe za čestim brisanjem. Jednostavan recept, praktična upotreba i ekonomska isplativost čine ga idealnim izborom za sve koji žele da uštede vreme i trud prilikom održavanja higijene u svom domu.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading