PRE PRANJA OVU ODEĆU NE SMETE OKRETATI NAOPAČKE: To posebno važi za jedan materijal, UNIŠTIĆETE GA!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najjednostavniji način da se odeća ne oseća na znoj i druge telesne tečnosti.

PRE PRANJA OVU ODEĆU NE SMETE OKRETATI NAOPAČKE: To posebno važi za jedan materijal, UNIŠTIĆETE GA!

Foto: Unsplash/ Sarah Brown

Žena slaže opran veš

Kada je reč o održavanju odeće, postoji mnogo saveta i trikova koji nam mogu pomoći da produžimo vek trajanja naših omiljenih komada. Jedan od saveta koji često čujemo jeste pranje odeće "naopačke". Ali zašto je to tako važno?

Zašto je važno prati odeću naopačke?

Preporučuje se da se odeća pere naopačke kada je u pitanju komad odeće u kojem se dosta znojimo. Ovim postupkom omogućavamo da se unutrašnja strana odeće bolje opere, posebno ako je bila izložena znoju i drugim telesnim tečnostima. Takođe, na taj način štitimo spoljnu stranu odeće od oštećenja i gubitka boje, čuvajući nalepnice, slike, vezove i druge ukrasne elemente.

Osim što omogućava bolje pranje unutrašnje strane odeće, pranje naopačke može sprečiti oštećenje cirkona, šljokica, čičak traka, kopči i pertli. Takođe, smanjuje se rizik od zapinjanja patentnih zatvarača i dugmadi o bubanj mašine, čime se dodatno čuva odeća od oštećenja i habanja.

Foto: Unsplash/ Sarah Brown

Koju odeću treba prati naopačke


Koju odeću ne treba prati naopačke?

Iako je pranje naopačke korisno za većinu komada odeće, postoje i oni koje nije preporučljivo prati na taj način. Odevni predmeti od osetljivih tkanina poput svile i vune ne bi trebalo da se peru naopačke, jer to može oštetiti njihova vlakna. Ovo posebno važi za komade koji se inače peru ručno ili na specijalnim programima u mašini.

Kako biste sačuvali omiljene komade odeće, dobro je imati ovo pravilo na umu prilikom pranja, ali isto tako bitno je i pridržavati se preporuka za pranje koje su navedene na etiketi svakog odevnog predmeta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading