AKO OBOŽAVATE TOPLE SENDVIČE, OVAJ TRIK SA TOSTEROM MORATE ZNATI: Zaboravite na mučenje oko čišćenja, jedino ćete tako olakšati posao!

Autor: M.O.

Lifestyle

31.01.2024

20:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ništa jednostavnije niste videli.

AKO OBOŽAVATE TOPLE SENDVIČE, OVAJ TRIK SA TOSTEROM MORATE ZNATI: Zaboravite na mučenje oko čišćenja, jedino ćete tako olakšati posao!

Foto: Shutterstock

Mnogi od nas obožavaju da jedu tople sendviče, na raznorazne načine. Ali istina je da mnogi imaju toster gde se spremanje završi za sekundu.

Ipak, niko od nas nije srećan kada nakon završetka posla moramo čistiti toster. Često preteramo sa sastojcima, pa sve sve prelije na ploču. Nakon toga moramo čekati da se ohladi pa tek onda obrisati i sve srediti. Sve u svemu, previše posla za jedan brzinski obrok. 

Republika

Foto: Shutterstock

Ljubitelji toplih senviča će biti oduševljeni sa ovim trikom

 

Zato, isprobajte trik koji je oduševio sve žene na instagramu, a jako je jednostavan. Pre nego što ubacite hleb ili sendvič u toster, isecite peki papir u odgovarajućoj dimenziji, presavijte ga kao "svesku".

Tako ćete zaštititi toster od mrvice i curenja sadržavaja iz sendviča. Često je sir taj koji napravi najviše posla oko čišćenja. 

 

 

Pored toga, ako ovako budete pravili sendviče, smanjićete mogućnost Majardove reakcije - hemijskog procesa koji dovodi do stvaranja tamnobraon sloja na površini hrane.

Poznata "korica" na pečenju, roštilju ili krompirićima je proizvod koji upravo ima ove hemijske reakcije, ali premda daje lepši ukus, ona je odgovorna za nastanak akrilamida.To je još jedan dobar razlog da isprobate trik sa papirom za pečenje. 

Ako ipak, izbegnete papir, postoji i trik za jednostavnije čišćenje 

Ako se pitate kako očistiti toster bez kupovine jakih hemijskih sredstava, postoji način, a potrebne su vam samo dve stvari koje već imate. To su kečap, ili bilo koji sos na osnovi paradajza, čak i koncentrat, jer je važna kiselina koja se prirodno u njemu nalazi. Druga je aluminijumska folija.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading