RODITELJI NISU SHVATILI DA BEBA NEMA OČI: Kada su je doveli na pregled, pedijatar je samo ŠOKIRANO posmatrao (FOTO)

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rođena je sa retkim genetskim stanjem koje pogađa samo 30 ljudi širom sveta.

RODITELJI NISU SHVATILI DA BEBA NEMA OČI: Kada su je doveli na pregled, pedijatar je samo ŠOKIRANO posmatrao (FOTO)

Foto: The Sun/Printscreen

Tejlor Led, iz Misurija, SAD je mama bebe i ona je rekla da je znala da nešto nije u redu onog dana kada se rodila.

- Primetila sam da ne otvara oči, pa sam pitala medicinsku sestru - rekla je Tejlor lokalnoj stanici KFVS 12.

- Rekla mi je "Pa, mrak je u materici, pa obično ne otvore oči odmah".

Ali, njeno dete nikada nije otvorilo oči.

- Pedijatar pogleda bebu, a onda samo zaustavi pregled i pogleda nas i kaže: "Tvoja ćerka nema oči." Samo sam ga pogledala i rekla: "Misliš da su malene?" On kaže: "Ne, ne postoje". Upravo sam se rasplakala jer jednostavno nisam mogla u potpunosti da shvatim šta je to značilo tada - rekla je mama.

Iako se Tejlor upravo porodila carskim rezom, istog dana se odvezla do dečje bolnice Sent Luis sa suprugom Robertom i novorođenčetom.

Foto: The Sun/Printscreen

Devojčica ima redak poremećaj

Tamo je porodica provela devet dana čekajući odgovore. 

- Mene je to zbunjujuće jer jedna dijagnoza dovodi do druge dijagnoze. Bilo je to previše da se prihvati u jednom trenutku. Tako da smo svaki put dobijali novu dijagnozu i samo smo istraživali - rekao je Robert.

Lekari su na kraju utvrdili da je beba Renli rođena sa anoftalmijom, genetskim stanjem koje uzrokuje da se bebe rađaju bez očnog tkiva ili optičkih nerava. Renli je takođe rođena bez kortizola, a kombinacija svih ovih faktora značila je da su joj oči bile zatvorene, piše "San".

Foto: The Sun/Printscreen

Renli je rođena bez oba oka

Dr Nejt Džensen, genetičar u Dečjoj bolnici, rekao je porodici da je njeno stanje retko - sa manje od 30 poznatih slučajeva širom sveta.

- Poremećaj PRR-12 ima širok spektar uticaja na pacijente. Neki pacijenti sa istom promenom gena imaju jedno oko i ono može biti potpuno odsutno kao u njenom slučaju, ili može biti samo manje, a u ovom slučaju su zahvaćena oba oka  - tvrdi doktor.

Iako su istraživanja o ovom stanju ograničena, dr Džensen je upozorio da ono može uticati na bebin intelektualni i fizički razvoj. Takođe je rekao da postoji 50 odsto šanse da Renli prenese retki poremećaj na svoju decu.

Ipak, iako je trenutno nejasno šta uzrokuje genetsku abnormalnost, stručnjaci kažu da Robert ili Tejlor ništa nisu mogli da urade da to spreče.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading