LEPI I NOSE JAKU SIMBOLIKU! Ova dva cveta poglašena za najpopularnija za 2024.! Veruje se da, ako jedan od njih unesete u kuću, da vam stiže i BOGATSTVO!

Autor:

Lifestyle

19.01.2024

09:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ako je suditi prema rečima stručnjaka, božuri i filodendroni će dominirati baštama i domovima, donoseći lepotu i svežinu u svakodnevni život.

LEPI I NOSE JAKU SIMBOLIKU! Ova dva cveta poglašena za najpopularnija za 2024.! Veruje se da, ako jedan od njih unesete u kuću, da vam stiže i BOGATSTVO!

Foto: Shuttestock

Ako ste ljubitelj baštovanstva, sigurno vas zanima koje biljke će biti najtraženije u ovoj godini. Stručnjaci iz "1-800-Flovers" nedavno su otkrili koje će biljke dominirati baštama i domovima širom sveta. Otkrijte šta je to što će obeležiti 2024. godinu u baštovanstvu.

Ako je suditi prema rečima stručnjaka, božuri i filodendroni će dominirati baštama i domovima, donoseći lepotu i svežinu u svakodnevni život.

Božur

Božur, cvet koji oduvek pleni svojom lepotom i simbolikom, proglašen je za cvet godine 2024. Ovi mirisni cvetovi, dostupni u nizu boja, donose bogatstvo i eleganciju u svaku baštu. Njihova popularnost ne dolazi iznenada, s obzirom na to da se često koriste u svadbama i kao poklon voljenim osobama. Uzgoj božura može biti izazovan, ali uz pravilnu negu i pažnju, ovi cvetovi mogu ulepšati svaki prostor.


Ključni koraci za uspešno gajenje božura obuhvataju izbor optimalne lokacije i zemljišta, kao i pravilno zalivanje. Takođe, važno je obratiti pažnju na eventualne štetočine i adekvatno ih tretirati. Uz pravilnu negu, božuri će očarati svojim cvetovima i uneti notu romantike u svaku baštu.
 

Filodendron

Republika

Foto: Shuttestock

Filodrendon

 

Omiljena kućna biljka koja se lako održava, proglašena je takođe za biljku godine 2024. Ovi zeleni stanovnici domova ne samo da unose prirodu u enterijer, već i čiste vazduh od štetnih materija, čineći ih neophodnim u svakom domaćinstvu.



Filodendroni potiču iz tropskih šuma Centralne i Južne Amerike, gde često rastu kao epifiti, pričvršćeni za druge biljke ili stabla. Sa preko 400 vrsta, ove biljke dolaze u različitim oblicima i veličinama, što ih čini interesantnim dodatkom svakom domu.


Ključni faktori za uspešan uzgoj filodendrona uključuju pravilno osvetljenje, adekvatno zalivanje i održavanje optimalne vlažnosti vazduha. Redovno održavanje ovih parametara doprineće zdravom rastu i bujnom zelenilu filodendrona.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading