KORISTITE ULJE OD RUZMARINA, A KOSA VAM I DALJE SPORO RASTE? Proverite da li pravite neku od ovih grešaka (FOTO)

Autor:

Lifestyle

22.10.2023

14:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ekspert za negu kose otkriva zbog čega najpopularnije ulje za negu kose ne daje željene rezultate ni posle nekoliko meseci upotrebe.

KORISTITE ULJE OD RUZMARINA, A KOSA VAM I DALJE SPORO RASTE? Proverite da li pravite neku od ovih grešaka (FOTO)

Foto: Shutterstock, Pixabay.com

Upotreba ulja od ruzmarina za kosu je trend koji ne jenjava duže od godinu dana. Na društvenim mrežama mnoge devojke se kunu da im je upravo zahvaljujući ovom ulju kosa meka, nahranjena, blistava, ali i gušća, te da brže raste i manje opada.

Ipak, ima i onih koje su razočarane uljem od ruzmarina i koje kažu da im i pored upotrebe ovog ulja kosa uporno opada.

Stručnjak za lepotu Dipa Berar, koju na TikToku prati više od 10.000 ljudi, objasnila je zbog čega se to događa.

- Postoje četiri razloga zbog kojih vam ulje od ruzmarina ne pomaže da zaustavite opadanje kose. Kao prvo, mnogi se ne trude da saznaju razlog zbog kog im kosa opada. Kao drugo, mnogi pogrešno koriste ulje od ruzmarina; ono mora da bude razblaženo u nekom blažem ulju kao što je, na primer, ricinusovo ulje – objasnila je Dipa.

Foto: pixabay.com

Ulje od ruzmarina može da podstakne rast kose

Kao treći razlog zbog kog ulje od ruzmarina ne daje očekivane efekte ona je navela nedostatak nutrijenata zbog kojih nekim ljudima opada kosa ili je slabijeg kvaliteta.

Konačno, vaš organizam može da bude osetljiv na sastojke koje ruzmarin sadrži – istakla je Dipa i dodala da ulje od ruzmarina povoljno utiče na cirkulaciju i tako povećava količinu hranljviih materija koje stižu do korena kose.

- Ukoliko je vaše telo pod upalom ili ne unosite dovoljno hranljvih materija, ulje od ruzmarina neće biti dovoljno da pospeši rast kose. Zato uvek savetujem da ispitate uzrok slabog rasta ili gubitka kose, pa da tek kad isključite zdravstveni aspekt počnete sa upotrebom ovog ulja. Topikalni proizvodi neće imati efekta ukoliko imate neki zdravstveni problem, a to možete da otkrijete samo ako redovno idete kod doktora – istakla je Dipa.

BONUS VIDEO:


 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading