PET PRAVILA PRIMENJUJU ARAPKINJE DA BI IZGLEDALE KAO DEVOJČICE: Tajne prenose sa jedne generacije na drugu, a IDEAL im je ovakva koža

Autor: N.J.

Lifestyle

29.05.2023

16:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Žene tamne kose, meke, sjajne kože i privlačnih dubokih očiju prenose svoje tajne lepote s jedne generacije na drugu.

PET PRAVILA PRIMENJUJU ARAPKINJE DA BI IZGLEDALE KAO DEVOJČICE: Tajne prenose sa jedne generacije na drugu, a IDEAL im je ovakva koža

Foto: www.profimedia.rs

Postoji pet pravila koja poštuju arapske žene, tiču se negovanja kose, lice i načina šminkanja.

1. Nega kose

Gusta, tamna i sjajna kosa arapskih žena pažljivo je negovana potpuno prirodnim preparatima.

Pre pranja kose, teme se namaže kefirom ili kiselim mlekom. Kiselo mleko brzo obnavlja kosu i čini je glatkom i sjajnom. Takođe, one biraju moderne boje za kosu. Uvek preferiraju prirodnu boju, a to je kana, kao najstarije sredstvo za bojenje. Kada kani dodate basmu, možete dobiti duboku crnu boju kose. Kana se koristi kao maska za jačanje kose i za prekrivanje sedih.

Foto: Tanjug/AP

Moza bint Naser

2. Ovako šminkaju oči

Njihove žene obožavaju oči jer su im svi ostali delovi tela prekriveni abajom. Poznata orijentalna olovka za oči dodaje se antimonu na liniju gornjih trepavica tokom nanošenja. Antimon hrani vaše obrve i trepavice i pojačava boju. Mnoge popularne kozmetičke marke koriste antimon kao olovku za oči. Pune, gotovo spojene obrve i duge trepavice standard su lepote na Bliskom istoku. Dakle, još kao dete, arapske devojčice koriste prirodno ulje usme. Kada se nanese na obrve i trepavice, smatra se da pospešuje rast i budi uspavane korene dlačica.

Foto: pexels.com

Devojka se šminka

3. Nega lica

Žene Bliskog istoka koriste prirodnu vodu za čišćenje: vodicu ružinog cveta jer ima umirujuće delovanje i leči upale i crvenilo kože. Žene Bliskog istoka žude za bledom kožom kao svojim idealom lepote. Uobičajena je upotreba prirodnih izbeljivača poput soka od limuna. Žudite li za svežom i blistavom kožom? Natrljajte lice s nekoliko kapi limunovog soka.

Odlučuju se za domaće dostupne sastojke za maske za lice. Kurkuma je najčešće korišćeni sastojak njihovih domaćih maski.

Maska za lice:

Dve kašike brašna, jedan prstohvat kurkume, dve kašike ružine vodice, dve kašike mleka i jedna kašika čistog meda.

Pomešajte ih zajedno kao glatku smesu. Nanesite ga na lice. Ostavite masku 20 minuta, a zatim operite toplom vodom. Ako vam je koža upaljena i nadražena, ovo je idealno.

Foto: Shutterstock

Nega lica kod kozmetičara

4. Nega tela

Kultura regije Bliskog istoka nezamisliva je bez hamama. 

Hamam otvara pore kože i oslobađa duboke naslage. Krajnji rezultat je čista, svilenkasto meka koža. Žene Bliskog istoka nose svoje omiljene prirodne pilinge sa sobom u hamam. Talog od kafe je najpopularniji i najčešći piling; možete koristiti čisti talog kafe ili ga pomešati s gelom za tuširanje. 

5. Prirodni parfem

One mogu da priušte najskuplje parfeme dostupne na tržištu, ali preferiraju samo prirodne mirise tradicionalnih orijentalnih aroma ulja. Omiljeni mirisi su im jaki mošus, sandalovina, vanila, jasmin i ruža. Svi bliskoistočni parfemi su isključivo na bazi ulja i proizvedeni bez alkohola, što čini mirise dugotrajnim.

Foto: Izvor: Pixabay/lubovlisitsa

Devojka nanosi parfem

One su se godinama prilagođavale svom potpuno prirodnom režimu nege kože koji je u skladu s njihovim klimatskim uslovima. Najčešće korišćena je ružina vodica, a ako ste planirali rutinu nege kože, tajne lepote arapskih žena definitivno su inspiracija i videćete da čine čuda vašoj koži.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading