PET STVARI KOJE NIKADA SEBI NE BIH URADILA KAO DERMATOLOG: Ovako pravite više štete nego koristi i povećavate šanse za OSIP I AKNE

Autor: N.J.

Lifestyle

28.05.2023

16:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Narednih pet stvari dermatolog nikada ne bi uradio svojoj koži.

PET STVARI KOJE NIKADA SEBI NE BIH URADILA KAO DERMATOLOG: Ovako pravite više štete nego koristi i povećavate šanse za OSIP I AKNE

Foto: Shutterstock

Danas svako može da vas savetuje, zato nemojte tako olako prihvatati mišljenja stručnjaka koji su sve samo to nisu. Okrenite se pravim ljudima kako biste došli do trajnog rešenja. Dermatolog Amna Adel rešila je da posavetuje sve kojima je bitno održavanje i negovanje kože. Otkrila je šta nikada sebi ne bi uradila.

1. "Trougao opasnosti"

Ne znam da li ste nekada čuli za ovaj izraz. Trougao je područje od uglova usana pa sve do nosa. Akne koje se pojavljuju tu mogu biti opasne.

- Ovde pege povećavaju rizik od širenja infekcija - objašnjava ona.

Foto: Shutterstock

Tretman kod kozmetičara

2. Flaša tople vode direktno na kožu

Mnogi kada imaju grčeve tokom menstruacije stavljaju flašu tople vode na stomak, ali ne radite to.

- Toplota uzrokuje osip koji se zove eritema ab igne za koji je potrebno mnogo godina da nestane i povećava rizik od određenih vrsta raka kože - rekla je.

3. Dugotrajno korišćenje lokalnih tretmana

Svi žele kožu koja je čista i blistava. Za neke to znači korišćenje kiselina i retinola. Doktorka kaže da dugotrajna upotreba ovoga može naneti štete.

- To povećava rizik od stanjivanja kože, rasta dlačica i isticanja krvnih sudova.

Foto: Printskrin

Akne na licu

4. Fileri za nos

Punjenje tamo gde je potrebno ispraviti grbu ili nešto slično na nosu, postalo je sve popularnije. Ne samo da je jeftnije od hirurške operacije nosa, brže se oporavljate. Ona upozorava sve da ne rade ovo.

- Postoji rizik da ćete oslepeti čak iako vam to radi profesionalac - objašnjava.

5. Proizvodi za žensku higijenu

Većina intimnih sredstava za pranje, iako se reklamiraju kao prirodna i sigurna, često uzrokuju više štete nego koristi.

- Oni povećavaju rizik od iritacije i utiču na pH ravnotežu vagine što dovodi do neprijatnih mirisa - rekla je doktorka, piše "Sun"

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading