BOLEST JOJ JE ZAHVATILA 95 ODSTO KOŽE: Krvari i ima stalne poteškoće, ali ne odustaje - Evo kako devojka izgleda kada skine sve sa sebe (FOTO)

Autor: N.J.

Lifestyle

24.05.2023

10:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Psorijaza joj pokriva 95 odsto tela i izaziva stalnu nelagodu i krvarenje.

BOLEST JOJ JE ZAHVATILA 95 ODSTO KOŽE: Krvari i ima stalne poteškoće, ali ne odustaje - Evo kako devojka izgleda kada skine sve sa sebe (FOTO)

Foto: www.profimedia.rs

Devojka koja ima psorijazu

Krista Tivari pati od psorijaze, a njeni "napadi" su toliko jaki da čak ne može ni da završi posao kojim se bavi od bolova. Ona ima 22 godine i sada je podelila svoju priču, a priznaje da su je negativne reakcije stranaca dosta "uzdrmale".

- Izuzetno je neugodno raditi uobičajene kućne poslove ili čak sedeti uspravno kada je telo potpuno prekriveno psorijazom. Trenutno sam na pauzi u karijeri jer je bilo teško raditi uz aktivnu psorijazu koja je zahvatila 95 odsto mog tela - počela je ona priču i dodaje:

- Bojim se da ću se morati suočiti s još jednim problemom, jer me ovo sprečava da se vratim na posao s punim radnim vremenom. Ponekad zbog svraba koža počne da krvari. Baviti se kožom u takvim trenucima iziskuje mnogo truda. Nanošenje hidratantnih krema ceo dan, pazeći da se ne povredim i pokušavanje da živim jednostavan život postaje iscrpljujuće - objašnjava ona.

Foto: Instagram/ shrestha_tiwari

Krista devojka koja ima psorijazu

Bolest joj je prvi put dijagnostikovana kada je imala osam godina. Rane su se prvo pojavile na njenim stopalima, ali ih je bilo lako sakriti ispod školske uniforme. Kako je starila, bilo je sve gore. Drugari iz razreda su je maltretirali.

- Jedan moj kolega iz razreda koga sam smatrala bliskim prijateljem rekao je mojim drugarima da mi ruke izgledaju poput svinjskog repa. Kad bi me moji učitelji i drugi ispitivali o situaciji, ja bih se pravdala govoreći im da sam se opekla ili pala dok sam vozila bicikl. Tokom detinjstva osećala sam da moja koža nije normalna. Stranci bi me čudno gledali – često bih uhvatila poglede koji me prate. Ovi pogledi i lica učinili bi da se osećam ružno iznutra. Bilo je obeshrabrujuće dobiti tako negativnu pažnju. Zbog toga sam se osećala nenormalno i neprihvaćeno - ističe.

Psorijaza je uticala na njeno samopouzdanje i mentalno zdravlje. Shvatila je da stranci smatraju da je stanje zarazno. Rešila je da uradi nešto za sebe. Konačno je prihvatila svoju kožu i počela je da pokazuje svoje fleke. Takođe, otvoreno o tome govori i na društvenim mrežama, piše "Metro".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading