KADA JE PRVI PUT VIDEO BEZ ŠMINKE DEČKO NIJE MOGAO DA VERUJE: Nije znao da ima ovu bolest, evo kako je izgledala (FOTO)

Autor: N.J.

Lifestyle

10.01.2023

12:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kada je skinula puder, imao je šta i da vidi, ali nije znao da ima ovu bolest.

KADA JE PRVI PUT VIDEO BEZ ŠMINKE DEČKO NIJE MOGAO DA VERUJE: Nije znao da ima ovu bolest, evo kako je izgledala (FOTO)

Foto: Izvor: Printscreen/ Instagram/ sophiaridlington

Sofija Rajdlington je pokazala kako stvarno izgleda njena koža. Zapravo, njena koža ispod šminke nije bila ni približno kao kada je pokrivena puderom. Sofija ima psorijazu, to je rasprostranjeno hronično zapaljensko kožno oboljenje, koje se obično sastoji od perioda poboljšanja i pogoršanja. Sofiji je koža crvena, ima tačkice i ispucala je.

Do psorijaze može da dovede i stres, lekovi, infekcije, genetika. Ona se pohvalila kako je uspela da se reši ove bolesti:

- Kakvu ogromnu razliku može da napravi nekoliko meseci? Zahvaljujući izvrsnoj rutini nege kože i redovnoj pomoći zbog stresa i drugih problema koje imam, na mom licu nestala je psorijaza! Iskreno, ne mogu da verujem kako sjajno moja koža izgleda trenutno  - jedina područja na kojima imam psorijazu su ruke i kolena!  - napisala je ona na Instagramu.

Takođe, ona je više puta istakla da njen dečko nije mogao da prihvati njene probleme sa kožom. On je navodno bio zgrožen kada mu je prvi put pokazala kako izgleda bez šminke.

Kako prepoznati psorijazu?

Klinička slika psorijaze je karakteristična u većini slučajeva. Počinje eritematoznim žarištem kože, koje se postupno uzdigne iznad nivoa kože, a zatim se na površini pojave srebrnkasto - bele ljuske. Nakon uklanjanja ljuski koža je vrlo glatka, sjajna, izrazito crvena i oštećena, s vidljivim sitnim pukotinama.

 
Psorijatične lezije mogu se javiti bilo gde na koži, ali najčešće su na takozvanim predilekcijskim mestima: laktovi, kolena i lumbosakralna regija. Manifestacija kličiničke slike može se kretati od malih žarišta pa sve do  generalizovanih oblika. Postoji nekoliko vrsta psorijaze, navodi "Vaše zdravlje".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading