OVA MAJKA JE USPELA DA ZAUSTAVI SINA DA NE NAPRAVI MASAKR U ŠKOLI: Kada mu je našla ovo u sobi MIRNO I BEZ ŽALJENJA gledala je kako ga policija odvodi - HEROJ!

Autor: N.J.

Lifestyle

13.09.2023

14:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Ubiti sve moguće, boriti se do smrti ili se ubiti nakon što je nastala najveća šteta", pisalo je u dnevniku.

OVA MAJKA JE USPELA DA ZAUSTAVI SINA DA NE NAPRAVI MASAKR U ŠKOLI: Kada mu je našla ovo u sobi MIRNO I BEZ ŽALJENJA gledala je kako ga policija odvodi - HEROJ!

Foto: YouTube/ Good Morning America

Nikol Šubert progovorila je o sigurno najtežem periodu svog života i bolu kroz koji je prošla zbog sina. Sama je prijavila svog sina 2019. godine koji je tada imao 17 godina nakon što je otkrila šta piše u njogovom dnevniku.

U emotivnom intervjuu za Good Morning America, ona je govorila o tome kako je donela tešku odluku ne samo da spasi živote drugih, već i vlastitog sina.

Njen sin je još uvek ljut na nju, ali ona je učinila dobro kako za njega tako i za okruženje i školu gde je sigurno nekome spasila život.

- Koliko god da je teško bilo prijaviti ga, ne žalim zbog toga - rekla je ona.

Foto: YouTube/ Good Morning America

Nikol plače u emisiji

Plan dečaka

Objasnila je kako je pronašla dnevnik sina i tako otkrila njegov plan. Planirao je pucnjavu 20. aprila 2020. godine na 21. godišnjicu pucnjave u Columbineu, piše The Wall Street Journal. Masakr je trebalo da započne u 5 ujutru ubistvom majke i njenog dečka, a kasnije tog dana u 12:20 pucnjava na školu. 

- Ubiti sve moguće, boriti se do smrti ili se ubiti nakon što je nastala najveća šteta - napisao je, prema policijskom izveštaju.

Nekoliko  meseci pre 

Nekoliko meseci pre nego što je otkrila dnevnik, ona je u spavaćoj sobi svog sina, za kog je rekla da je takođe bio fasciniran masovnim ubicama, pronašla nešto što je izgledalo kao cevna bomba i materijal za izradu bombe.

Nakon što je pronašla dnevnik, rekla je da ga je nosila sa sobom jedan dan dok je pokušavala da odluči šta da uradi.

- Vaš prvi instinkt je, kao roditelja, zaštititi svoje dete. Ali u tom trenutku sam se osećala kao da će biti sigurniji u zatvoru ako će zaista učiniti te stvari.

Onda je razmišljala o potencijalnim metama i shvatila da su to deca njenih prijatelja i kolega sa posla pa čak i deca koju je nekada čuvala.

- U tom trenutku se nije radilo samo o meni i njemu. Nego o celoj školi - stotine ljudi, stotine dece.

Odlučila je da "preda" sina nekoliko sati nakon što je pronašla dnevnik, a policija ga je uhapsila kada se tog dana vratio iz škole.

Dok ga je privodila policija je pronašla nož koji je nosio u džepu.

Njen sin se izjasnio krivim za dva prekršaja: za uznemiravanje - nasilje u porodici i pretnju napadom ili povređivanjem imovine, iako je tvrdio da je sadržaj dnevnika samo priča koju je napisao, a ne nešto što je planirao da uradi.

Pošto mu je zabranjen povratak u školu, prošao je mentalu procenu i dobio 18 meseci društvenog nadzora i  20 sati društveno korisnog rada. Od kada je uhapšen bori se sa depresijom, planira da ide na fakultet i nema  problema sa zakonom.

Nikol kaže da se nada da će ova priča osnažiti druge u njenoj situaciji da donesu teške odluke, piše "Dejli mejl".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading