STRAVIČNA ISPOVEST UNUKE JELISAVETE KARAĐORĐEVIĆ: U sektu je uvukla MAMA, a na telu joj ostavili večni pečat - jezivo!

Autor:

Lifestyle

19.08.2023

13:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Činjenica da je unuka Jelisavete Karađorđević bila u sekti šokirala je mnoge.

STRAVIČNA ISPOVEST UNUKE JELISAVETE KARAĐORĐEVIĆ: U sektu je uvukla MAMA, a na telu joj ostavili večni pečat - jezivo!

Foto: printscreen/youtube.com/St/N.Mandic

Indija Oksenberg, ćerka holivudske glumice Ketrin Oksenberg i unuka princeze Jelisavete Karađorđević, bila je deo zloglasnog kulta ''NXIVM''. Nekoliko godina nije mogla da se izvuče. Jednom je objavila video i pokazala kako izgleda njen život od kako je izašla iz sekte. Uživa u svakodnevnim aktivnostima, odmara na moru.

Zbog sekte dugo je patila, i bila je izložena psihičkom i fizičkom maltretiranju. Sve o tome ispričala je i na društvenim mrežama. Opisala je slučaj detaljno, bila je veoma iskrena i otkrila je svoje iskustvo kako su je silovali, žigosali i "isprali" joj mozak.

Kako je objasnila sve je izgledao veoma naivno, čak se i njena majka upoznala sa ljudima iz organizacije. 

Indija se sekti pridružila 2011. godine, a da ironija bude veća, majka ju je upoznala s NXIVM - om. Upravo je odustala od studija, nakon samo godinu dana, nije bila sigurna šta dalje u životu i osećala se potpuno izgubljeno. Prijatelj njene majke preporučio joj je organizaciju za samopomoć pod nazivom NXIVM, koja je pozicionirana kao kurs, rekla je Indija. Potpuno se izgubila u sekti, postala je robinja vođe sekte Kita Ranijera. Ona je 2016. godine odvedana u sobu punu žena, rečeno joj je da se skine dve su je držale za ruke i noge, a bila je žigosana inicijalima K.R. vođe kulta.

Foto: printscreen/youtube.com

Ketrin i Indija Oksenberg

- Gledajući unazad, vidim znakove upozorenja. Na čelu grupe bio je Kit Ranijer, čovek koga su svi voleli, ali o kome niko nije mnogo znao. Kroz ogromnu količinu propagande, takođe sam počela da gledam Kita kao mentora. Otvorila sam mu se o odnosu sa svojom majkom i pričala o iskustvima iz ranog detinjstva. Pričala sam mu o svojim snovima i strahovima. Ono što tada nisam znala je da je izvlačio informacije sa razlogom. Učinio je da se osećam posebno samo da bi me polako slomio i sistematski kontrolisao.

Foto: printscreen/youtube.com

Ispovest Indije Oksenberg

Princeza Jelisaveta se protivila

U filmu su se pojavile i Indijina majka i baka koje su ispričale kroz šta su sve prošle, kao i da je Ketrin poverovala u sve zaslepljena činjenicom da joj je ćerka zainteresovana za nešto novo, te je dopuštala da se sastanci odvijaju u njenoj kući, što je Jelisaveta odbijala i prema gostima uvek bila neprijatna, ali se nije mešala u odluke ćerke i unuke.

Pored toga, Indija je počela i druge ljude da uvlači u sektu, dok se njena majka povlačila.

- Što sam ja više ulazila u NXIVM, moja majka se povlačila. Tada sam se osećala kao da me ne razume, kao da me osuđuje što sam se pridružila. Sada vidim da je to bilo tako daleko od istine. Pokušavala je da me spasi od nečega što je na kraju postalo zločin. Posle pet godina, zamolili su me da se pridružim "DOS - u“.

Foto: Tanjug/T. VALIČ

Jelisaveta Karađorđević

Iz sekte je izašla 2018. godine, i sve dokaze dala je policiji.

Kit Ranijer je osuđen po svim optužbama u junu 2019, uključujući trgovinu seksom, zaveru prinudnog rada, trgovinu ljudima i više tačaka za reketiranje i seksualnu eksploataciju dece.

- To je potvrdilo istinu koju sam već znala: Kit nije neki guru. On je poremećena i surova osoba. Iako nisam odmah uspela da stavim tačku na sve, uspela sam da pronađem mir radeći sa deprogramerom koji je specijalizovan za pomoć preživelima iz grupa sa visokom kontrolom da ponovo angažuju svoje kritičko razmišljanje. Takođe redovno posećujem terapeuta i boks. Ponekad samo treba da se izvučeš iz nečega da bi se osećao bolje. Lagala bih ako bih rekla da ne zamišljam kako udaram Kitovo lice ili m**a iznova i iznova - objasnila je.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading