SVEKRVA MI JE KUVALA RUČAK, A ONDA JE URADILA NEŠTO NEOPROSTIVO: Marta nema podršku supruga, iako joj život zagorčava svakodnevno

Autor: N.J.

Lifestyle

25.07.2023

13:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Snaju Martu svekrva je dovela do ivice depresije - kontroliše je neprestano i ne može od nje da diše.

SVEKRVA MI JE KUVALA RUČAK, A ONDA JE URADILA NEŠTO NEOPROSTIVO: Marta nema podršku supruga, iako joj život zagorčava svakodnevno

Foto: shutterstock

Marta (42) ne vidi izlaz iz situacije u kojoj se našla i to sve zbog svekrve koja pokušava da kontroliše svaki aspekt njenog života. Iako ćete možda reći zašto se nije preselila sa suprugom i decom, sama Marta smatra da je tako nešto nije opcija s obzirom na to da imaju ceo svoj sprat kuće. Ipak, zbog situacije u kojoj se nalazi već duže vreme sve češće pomišlja na razvod.

- Kad sam došla u ovu kuću bila sam zaljubljena. Kafe i ručkovi sa svekrvom i svekrom bili su mi najnormalnija stvar. Bila sam stalno kod njih dok smo suprug i ja uređivali svoj stan na spratu iznad njih. Znala me svekrva doduše pitati ponešto što mi se učinilo malo napadnim; na primer hoću li ja dodati nešto novca za kuhinju, ili zašto idem na more kad mi treba novac za uređenje. Tada mi ništa od toga nije išlo baš toliko na živce. Moje nade ionako su bile usmerene na to da ćemo uskoro sasvim odvojiti od njih i početi svoj lep, normalan život - rekla je Marta za "moje vreme hr".

Nade su polako umirale.

- To već nije bilo normalno, da ga ona nutka bilo čime dok ja gore žurno nakon posla kuvam ručak. To mi je već počelo smetati. Još mi je bilo gore kad bi on uveče opet sišao kod njih pa bi dole svi zajedno gledali neki glupi rijaliti. Ja bih poluljutita ušla, on me pozvao da sednem, ali meni je to traćenje vremena pa bih se vratila. On ju je (majku) informisao gde idemo, s kim se družimo, šta planiramo. To nije bilo dobro. Što je više o nama znala, to je napadnije zadirala u našu privatnost. Pa nisam ja jednom videla kako ona pomera zavesu i gleda za nama, misleć’ da ne vidim. Grozno mi je sad kad se setim kako sam jednom izašla pred kuću, a ona mi je rekla da nisam dovoljno mlada za tako kratki topić. Imala sam tada 34 godine - priseća se.

Foto: shutterstock

Svađa partnera

Gajenje dece nije prošlo bez bake

Iako svaka baka želi da bude tu kada se rađaju i gaje unučići, snajka smatra da je njena svekrva i baka dece ipak preterala u tome, a prvi znaci videli su se kada je ostala u drugom stanju.

- E sad, četiri zadnja meseca pre porođaja morala sam biti opreznija i to je bilo prvi put da sam u toj kući, a da ne radim. Tu je postalo nesnosno. Ispitivala me je od jutra da li pijem previše kafe, da li nešto teško dižem, šta jedem, koliko spavam. Sve je to normalno i ljudski, ali ona je mene stalno zaskakivala. Nisam mogla da siđem niz stepenice, a da me ne ispituje. Više mi je odmagala svojim dosađivanjem i pametovanjima, nego što je pomogla. Moji roditelji nisu blizu i mama mi nije mogla pomoći, a ova bi pak nešto i napravila, ali uz toliko "zašto ovo držiš tu, a zašto ti ovo ne stoji tamo", da me izludela. Kod prve bebe, nikad neću zaboraviti, rekla mi je da mi dete plače jer je gladno, a gladno je jer silim dojenje umesto da pređem na bočicu. Tada je ozbiljno počela da me nervira - poverila se Marta.

Foto: Shutterstok

Snajka i svekrva svađa

Muž je više sa mamom nego sa suprugom

- Muž je i danas, kad imamo dvoje djece, stalno kod svekrve. Meni se čini da meni spasa u toj kući nema. Neki dan sam ozbiljno počela razmišljati da odem. Dogodilo se to, da sam pukla k’o kokica i posvađala se s njom. Zadnje što je uradila, nećete verovati, došla je gore kod nas s papirom na kojem je bila nešto kao tablica na i piše koliko zarađujemo i na šta trošimo. Ona je lepo sve popisala na šta nam odlazi novac, kolike su nam plate, koliko je vrtić, škola, dečje aktivnosti. Zaključila je da negde curi novac, da smo stalno u besparici. Rekla je da deci ne treba tako skupa odeća, a da mi ne bi trebalo stalno nešto po stanu da menjamo. Poludela sam, jedva sam se suzdržala da joj taj papir ne natrljam na lice. Nije normalna, ne mogu više - objašnjava da je njenom mužu ovako dobro:

- Mužu je dobro, on je lepo tu sa svojim roditeljima, gore smo deca i ja, oko kućnih obaveza je poprilično bezbrižan, njemu je odlično. Kad mu kažem da probamo otići u stan jer mi više nije dobro, kaže mi da je njemu užasno glupo plaćati, kad imamo kuću. To što je meni glupo da je on više s mamom nego sa mnom, i što mamici dopušta da i mnome upravlja, to nema veze. Mislim da ću se morati spasiti od njih, samo još tražim način. Deca su još mala, a ja i nisam u cvetu mladosti i nemam više beskrajno puno energije. Isisali su snagu iz mene - poručila je na kraju razgovora.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading