POTRESNA SCENA NA GROBU MUAMERA ZUKORLIĆA: Elma dovela decu, najmlađi ocu ostavio PORUKU koja TERA SUZE NA OČI (FOTO)

Autor:

Vesti

26.08.2023

17:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fotografije koje je objavila jedna od Zukorlićevih udovica rastopile su i najtvrđa srca.

POTRESNA SCENA NA GROBU MUAMERA ZUKORLIĆA: Elma dovela decu, najmlađi ocu ostavio PORUKU koja TERA SUZE NA OČI (FOTO)

Foto: printscreen/instagram

Muamer Zukorlić sa ženom

Elma Elfić Zukorlić, druga žena pokojnog muftije i lidera Stranke pravde i pomirenja Muamera Zukorlića, odvela je juče decu, dva sina i dve ćerke, na očev grob.

Povod je bio postavljanje nadgrobnog spomenika pokojnom Zukorliću koji se nalazi u haremu Altun Alem džamije u Novom Pazaru.

Fotografije koje je objavila na Instagramu dirnule su srca brojnih pratilaca, naročito one na kojima je najmlađi Zukorlićev naslednik, maleni Ahmed, koji je ocu na grob ostavio plavo srce od papira na kojem je ispisano njegovo ime.

Istovremeno je i Usame Zukorlić, muftijin sin i sadanji lider SSP i potpredsednik Skupštine, objavio fotografije s groba, uz poruku "postavili smo nišane rahmetli babu".

Da podsetimo, Muamer Zukorlić iznenada je preminuo 6. novembra 2021. godine na svom univerzitetu u Novom Pazaru gde je došao da održi predavanje.

Bivši muftija Mešihata islamske zajednice za Sandžak i Srbiju Muamer Zukorlić preminuo je iznenada danas u 51. godini od posledica srčanog udara.

Zukorlić je bio lider Stranke pravde i pomirenja, poslaniik u Skupštini Srbije, na čelu Mešihata je bio do 2016. a od tada se intenzivnije počeo baviti politikom.

Jedan je od osnivača Bošnjačke akademije nauka i umetnosti.

Osnovnu školu je završio u rodnom selu, a srednju u Sarajevu, nakon čega odlazi na odsluženje vojnog roka. Islamski fakultet, odsek šerijatsko pravo, upisuje u Konstantini (Alžir), a završava 1993. godine, da bi od nove školske godine postao profesor Medrese u Novom Pazaru. Apsolvirao je na postdiplomskim studijama u Libanu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (1)

Loading
Slavka

27.08.2023 12:17

Neka počiva u miru.