"JA SAM DETE INCESTA": Silovali su joj majku kada je imala samo 15, a onda im se ONA ovako osvetila!

Autor: M.O.

Lifestyle

03.09.2023

15:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zemina Suljanović iz Velike Kladuše je podelila svoju potresnu životnu priču.

"JA SAM DETE INCESTA": Silovali su joj majku kada je imala samo 15, a onda im se ONA ovako osvetila!

Foto: facebook/printscreen/Zemina Suljanović

Zemina Suljanović iz Velike Kladuše hrabro je podelila svoju priču kroz knjigu kako bi otvorila dušu i pružila podršku drugim žrtvama nasilja.

Njen naslov, "Tkaljo moja tiha", nije samo knjiga, već i poruka o hrabrosti i pravdi koja, iako spora, može da se ostvari.

Nakon 45 godina ćutanja, Zemina se odlučila da progovori, nadahnuvši druge žene koje su prošle kroz sličnu patnju.

Zemina Suljanović je rođena iz incesta, proizvod surovog zločina nad gluvonemom 15-godišnjom devojkom. Ona je svojim rečima opisala kako je odrastala, saznavala istinu i konačno donela odluku da podeli bolnu priču koju je njena biološka majka odnela sa sobom na onaj svet, prenosi "Mondo".

Republika

Foto: Shutterstock

Zemina Suljanović je hrabra žena koja je podelila ovu potresnu priču

Kroz knjigu, Zemina je hrabro pričala o svom životu, o tome kako je jedno dete raslo i saznavalo istinu o svojoj prošlosti.

Nakon četiri i po decenije ćutanja, odlučila je da progovori o teškoj sudbini svoje majke, Feride. U svojim rečima, istakla je da je mnogo bola naneto rečenicom: "Šta će reći ljudi i sramota je."

Nakon što je knjiga objavljena i nakon medijske promocije, mnogi su priznali svoju krivicu. Neki su došli pred njena vrata moleći za oprost, dok su drugi padali u nesvest ili završavali u hitnoj službi. Njen cilj nije bio osveta, već da istina ugleda svetlo dana i da se pravda dostigne.

- Mislim da zatvor u to vreme nije ništa naspram ove moje knjige koja im je došla u njihovim zrelim godinama, kada i život zrelije shvataju. Nisam osvetnik. Učena sam da to i ne budem - istakla je Suljanović.

Zemina Suljanović svojom hrabrošću i iskrenošću postala je inspiracija za sve žene koje su prošle kroz slične traume i podsticaj da se bori za pravdu i istinu.

Zahvalba je drugoj majci Hanki i ocu Šahidu što su joj pružili svu ljubav, njihovoj deci, koja su joj danas sestre i braća. Istakla je kako je sretna i ponosna na sebe, na svoju porodicu, na jednu Zeminu iz malog, ali u srcu velikog grada Velike Kladuše, na svoje dve mame i zahvalna dragom Bogu za svu hrabrost.

- Mogu slobodno reći, iako mi nisu ni rod ni pomozi Bog, primili su me u svoj dom od moja dva i po meseca uzrasta - navela je Suljanović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading