NOVA ODLUKA SUDA U SLUČAJU ZLOSTAVLJANJA: Kralj popa nije među živima već 14 godina, a optužbe za PEDOFILIJU nisu završene!

Autor: N.J.

Lifestyle

19.08.2023

10:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dvojica muškaraca obnovila su tužbe za seksualno zlostavljanje protiv firmi Majkla Džeksona.

NOVA ODLUKA SUDA U SLUČAJU ZLOSTAVLJANJA: Kralj popa nije među živima već 14 godina, a optužbe za PEDOFILIJU nisu završene!

Foto: youtube.com/Rafael Ahmed

Vejd Robson i Džejms Safečak tvrde da ih je zvezda Majkl Džekson zlostavljao dok su bili deca. Oni ističu da ih je zlostavljao dok su bili deo njegove firme - MJJ Productions Inc. i MJJ Ventures Inc. Te dve firme danas su ostale iza pevača i poriču ove tvrdnje. Sada je saopšteno da su tužbe ponovo "oživljene".

Detalji optužbe prikazani su u dokumentarcu iz 2019. godine gde su obojica tvrdila da je ih Majkl zlostavljao, a da je to mogao da nastavi zbog bliskog odnosa sa njihovim porodicama. Vejd je tvrdio da ga je Majkl zlostavljao sedam godina, od sedme do četrnaeste. Prvi put ga je upoznao kada je imao pet godina na takmičenju. Zlostavljanje je navodno počelo kada je Vejd išao na imanje sa porodicom kod Majkla. Navodno, spavali su zajedno u krevetu i dodirivali jedan drugom genitalije. Narednih nekoliko godina praktikovali su oralni intiman odnos i samozadovoljavanje. U tužbi su tvrdili da su drugi zaposleni kod njega u firmi bili svesni seksualnog zlostavljanja te da su osigurali da Majkl bude sam sa drugom decom.

Foto: Ap photo

Deca Majkla Džeksona

Džonatan Stajnsapir, advokat koji zastupa imovinu Majkla Džeksona rekao je:

- I dalje smo potpuno uvereni da je on nevin za te optužbe, koje su u suprotnosti sa svim verodostojnim dokazima i nezavisnim potvrdama, a koje su tek godinama nakon njegove smrti izneli ljudi motivisani isključivo novcem.

Ovaj slučaj postoji još od 2013. i 2014. godine a oba puta slučaj je odbačen zbog zastarelosti. Naime, slučaj je pokrenut dugo nakon smrti pevača, a ne maksimum godinu dana kasnije od dana kada je preminuo. Kasnije je slučaj ponovo otvoren 2020. godine zbog novog zakona. Slučaj je ponovo odbačen iste godine i sledeće nakon što je sud doneo odluku da zaposleni Majka Džeksona nisu odgovorni za njegovu zaštitu.

Ali Drugi okružni aplecioni sud u Kaliforniji doneo je novu presudu 2023. u kojoj stoji:

- Korporacija koja omogućuje seksualno zlostavljanje dece od strane jednog od svojih zaposlenih nije oslobođena afirmativne obveze zaštite te dece samo zato što je u isključivom vlasništvu počinitelj zlostavljanja.

Sudija Džon Šepard Vili Jr. rekao je da su za potrebe "građanske odgovornosti" korporacije morale da brinu za oba muškarca. Tužbe koje su se vodili pred apelacionim sudom biće upućene prvostepenom, piše "Miror".

Da podsetimo, Majkl Džekson preminuo je 2009. godine, a pronađen je u svom domu u Los Anđelesu. Kao uzrok smrti kontatovano je trovanje velikom količinom lekova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading