NEĆE DA MOŽE! SRBI OSLOBODILAČKA VOJSKA KOSOVA?! Pljušte nove ostavke na Kosmetu - još dva NAŠA ČOVEKA dala otkaz u tzv. Kosovskoj policiji!

Autor:

Vesti

19.08.2023

10:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ostavke su usledile nakon što je premijer Kurti izjavio da je kosovska policija naslednica tzv. Oslobodilačke vojske Kosova (OVK).

NEĆE DA MOŽE! SRBI OSLOBODILAČKA VOJSKA KOSOVA?! Pljušte nove ostavke na Kosmetu -  još dva NAŠA ČOVEKA dala otkaz u tzv. Kosovskoj policiji!

Foto: Tanjug/AP

Dvojica srpskih policajaca su nedavno podnela ostavke u takozvanoj kosovskoj policiji kao reakciju na kontroverzne izjave premijera privremenih prištinskih institucija, Aljbina Kurtija. Ovi otkazi dodatno pojačavaju napetosti u odnosima između Srpske zajednice na Kosovu i kosovskih institucija.

Ostavke su usledile nakon što je premijer Kurti izjavio da je kosovska policija naslednica tzv. Oslobodilačke vojske Kosova (OVK). Ova izjava je izazvala oštre reakcije Srpske zajednice i doprinela pogoršanju odnosa na Kosovu.

U četvrtak je saopšteno da su još sedmorica novih pripadnika tzv. kosovske policije iz redova srpske zajednice takođe podnela ostavke. Četvorica su svoje ostavke podnela u Leposaviću, dvojica u Zvečanu i jedan u Mitrovici. Ove ostavke naglašavaju duboko ukorenjene tenzije i razlike između različitih etničkih grupa na Kosovu.

Kosovska situacija i dalje ostaje kompleksna i osetljiva tema, sa mnogim izazovima u pogledu međuetničkih odnosa, političke stabilnosti i ekonomske održivosti. Izjave i postupci političkih lidera imaju značajan uticaj na ovaj region i dalje će zahtevati pažljivu analizu i diplomatske napore kako bi se očuvala stabilnost i izbegli potencijalni konflikti.

BONUS VIDEO 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Keser

19.08.2023 10:47

Greska do greške.