PRIŠTINA GUBI DODIR SA REALNOŠĆU: Osmani optužuje Beograd da stoji iza odlaska sedmorice Srba iz policije

Autor: Republika.rs

Vesti

17.08.2023

21:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sedmorica pripadnika podnela su ostavke i to četvorica u Leposaviću, jedan u Mitrovici, dvojica u Zvečanu.

PRIŠTINA GUBI DODIR SA REALNOŠĆU: Osmani optužuje Beograd da stoji iza odlaska sedmorice Srba iz policije

Foto: Tanjug/AP

Kosovska policija

Ostavke sedmorice pripadnika tzv. Kosovske policije izazvale su danas brojne reakcije, a nakon oglašavanja zvaničnika oglasila se i predsednica lažne države Kosovo, Vjosa Osmani, koja je za to optužila Beograd!

U kratkoj poruci koju je objavila na mrežama, iznela je niz neosnovanih optužbi da Beograd nastavlja "Miloševićevu taktiku"

- Ostavka policajaca srpske zajednice direktan je rezultat stalnih pretnji i zastrašivanja iz Srbije - napisala je Osmani.

 

 

Šef Misije OEBS na Kosovu Majkl Devenport i ambasador Nemačke u Prištini Jern Rode reagovali su na vest da su tzv. Kosovsku policiju napustila sedmorica novozaposlenih pripadnika iz redova srpske zajednice, navodeći da pružaju podršku multietničkim policijskom snagama.

- Naša podrška profesionalnim, multietničkim policijskim snagama na Kosovu će se nastaviti - napisao je Devenport, uz tvit šefa Misije Euleksa, Đovanija Pjetra Barbana o odlasku Srba iz policije.

Njegov tvit podelio je i ambasador Nemačke u Prištini, poručujući da multietničko Kosovo traži multietničku policiju.

Prethodno je američki ambasador na Kosovu Džefri Hovenijer poručio da "policija postoji da bi služila svim zajednicama na KiM", napisao je na društvenoj mreži X (Tviter).

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading